Foto: Robert Nijhuis Art of Exposure
Foto: Robert Nijhuis Art of Exposure Foto:

De gouden bossen van buurtschap 't Woold

WOOLD - Wie wil genieten van de herfstkleuren bij de oude landerijen kan op woensdag 20 november mee met de boswachters van Geldersch Landschap en & Kasteelen tijdens een herfstwandeling door buurtschap 't Woold. Rondom de scholtengoederen bij Winterswijk staan oude eikenbossen. In deze tijd van het jaar kan men genieten van de herfstkleuren, maar voor de scholtenboeren waren deze bossen om andere redenen waardevol. Waarom dat was? Dat horen de deelnemers uiteraard onderweg.

De wandeling start om 14.00 uur bij Hijinkhoekweg 10 (7108 BE) in Winterswijk Woold. Parkeergelegenheid is er langs de Aarninkweg, ertegenover. De wandeling duurt circa 1,5 tot 2 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro; kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen voor 2,50 euro mee. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen op vertoon van een geldige donateurspas gratis aansluiten. Betalingen dienen overigens contant op locatie te worden gedaan. Reserveren niet nodig (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Meer informatie is te vinden op www.glk.nl/activiteiten, via Henk Mengers, tel. 06-53771473 of Gerben Pampiermole, tel. 06-13373187.

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. De organisatie wil de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat deze organisatie haar werk kan doen.