Werk van Mirjan Koldeweij. Foto: PR
Werk van Mirjan Koldeweij. Foto: PR

Mirjan Koldeweij bij Achterhoeks Kunstcafé

AALTEN - Mirjan Koldeweij is op woensdag 20 november te gast bij het Achterhoeks Kunstcafé dat om 20.00 uur begint in de bovenzaal van café Schiller te Aalten. De entree kost vier euro; donateurs en sponsors betalen twee euro. Reserveren is mogelijk via het contactformulier op de website.

Mirjan Koldeweij is een bekend en veelzijdig kunstenares. Zij woont en werkt in Eibergen en is sinds 1992 als kunstenaar werkzaam. Naast haar vrije werk werkt ze in opdracht, en ze exposeert in binnen- en buitenland.

Kunstenares

haalt inspiratie

uit de natuur


Bij het schetsen wordt zij in grote mate geïnspireerd op elementen uit de natuur. Sms is het een klein detail dat zij heeft opgevangen uit de natuur, een momentopname. Staal is het materiaal van waaruit zij werkt, in combinatie met hout, textiel, karton en gips. In haar robuuste beelden is vaak een boogvorm te zien, een stralenkrans, of een toren met een vlaggetje. Alle elementen wijzen naar haar bewegingsdimensie. Dit geeft haar werk een speels karakter.

Naast haar beeldhouwwerk schildert ze ook. "Mijn werk bevat veelal organische vormen en bepalende lijnen. Telkens weer zoek ik naar een goed evenwicht: niet teveel lijn, vorm en kleur. Ik streef naar het minimale, schep een harmonie met de weinige en sobere materialen die ik met elkaar combineer", aldus Koldeweij.

Zij volgde een opleiding kort middelbaar beroepsonderwijs voor toegepaste vormgeving in Almelo en de Academie voor Kunst en Industrie volgde daarna de richting beeldhouwen te Enschede.

Koldeweij is verder actief als lid van de kunstadviescommissie Oost Gelre. Die commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders inzake de artistieke kwaliteit van een kunstwerk. Mirjan Koldeweij zit in het bestuur van KunstOer in Winterswijk, dat telkens weer een prachtige kunstroute weet samen te stellen.

Op deze avond komt de Achterhoekse kunstenares haar verhaal vertellen en haar werk tonen.


Achterhoekskunstcafe.nl