Café Doodgewoon over Ritueel begeleiden bij afscheid

LIEVELDE - De volgende editie van Café Doodgewoon vindt plaats op donderdag 21 november vanaf 14.30 uur bij kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Inloop is vanaf 14.15 en rond 16.00 uur wordt het programma afgesloten. Het thema van de bijeenkomst is 'Ritueel begeleiden bij afscheid, wat houdt dat in?'. De toegang is gratis.

Afscheid nemen van een dierbare door de dood, we krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Enigszins verwacht of juist totaal onverwacht, er komt altijd veel af op de achterblijvers. En ook al was er tijd van voorbereiding, het verdriet zet alles op z'n kop. Café Doodgewoon laat haar bezoekers kennismaken met een ritueel begeleider die naasten ondersteunt bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid dat past bij de overledene, en waarmee degenen die achterblijven verder kunnen. Gastspreker is Mirjam Hulshof, ritueel begeleider bij afscheid.
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT-hulp bij mantelzorg.