Vooral de matzes waren erg intrek tijdens het ontbijt. Foto: Verona Westera
Vooral de matzes waren erg intrek tijdens het ontbijt. Foto: Verona Westera Foto:

Broodjes en muesli eten bij de burgemeester

Leerlingen Julianaschool schuiven aan voor ontbijt

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - "Wie wil er nog wat eten of drinken? Steek je vinger maar op dan komen de wethouders langs om het te regelen", moedigt burgemeester Joris Bengevoord de leerlingen van de Julianaschool aan tijdens het burgemeestersontbijt op dinsdagochtend in de raadszaal van het oude raadhuis.

Elk jaar vindt in Nederland het Nationaal Schoolontbijt plaats. Op zo'n 2750 scholen in Nederland eten de leerlingen samen een gezond ontbijtje. Goed ontbijt is belangrijk voor een goede start van de dag. Vandaar dat de burgemeester elk jaar een school uitnodigt om aan te schuiven in de raadszaal. Vanochtend om klokslag half negen schoven de kinderen van de Julianaschool aan voor de boterhammen, krentenbollen, matzes, of muesli met melk. Er werd smakelijk gegeten, waarna de wethouders zich voorstelden. Vervolgens mochten de kinderen vragen stellen. Niet veel kinderen bleken meer te willen weten over de taken van de burgemeester of wethouders. De belangstelling voor het hondje van Bengevoord bleek echter wel erg groot. Ook kwamen er vragen over zijn hobby, zijn oude auto's. De kinderen weten nu ook waar de burgemeester woont, hoe oud hij is en dat hij geen kinderen heeft. Verdere werden de groeten van opa's, oma's en vader en moeders overgebracht. Ondertussen werd er lekker verder gesmuld.

Het vergeten kind
De burgemeester betaalde ook een symbolisch bedrag voor zijn ontbijt. Hij overhandigde aan Zoë, een van de ontbijtgasten, een cheque van 250 euro voor de stichting Het vergeten Kind. Een stichting die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in de maatschappij.

De wethouders schenken ng een keer thee en melk bij. Foto: Verona Westera
Kinderen genieten van het ontbijtje. Foto: Verona Westera
Een lekker ontbijtje voor de kinderen van de Julianiaschool. Foto: Verona Westera
De kinderen kregen een ontbijt in  de raadszaal. Foto: Verona Westera
Het college stelde zich voor. Foto: Verona Westera
De burgemeester reikt de cheque uit aan Zoë. Foto: Verona Westera
Burgemeester Bengevoord in gesprek met de leerlingen van de Julianiaschool. Foto: Verona Westera
Kinderen smullen terwijl het college zich voorstelt. Foto: Verona Westera