Welkom in onze vernieuwde krant

ACHTERHOEK - Wie gaat samenwonen, pakt de gereedschapskist en verfspullen om het nieuwe droomhuis helemaal naar eigen smaak in te richten. Dat hebben wij ook gedaan. Achterhoek Nieuws en DPG Media zijn 'samen gaan wonen' in één huis-aan-huiskrant. De kranten van deze twee uitgeverijen zijn per gemeente samengevoegd om zo samen voor een duurzame lokale nieuwsvoorziening in de Achterhoek te zorgen. De Winterswijske Weekkrant is vanaf nu opgenomen in Achterhoek Nieuws Winterswijk. We geven u graag een korte rondleiding door ons nieuwe huis dat hopelijk nog net zo vertrouwd voelt als voorheen.

Allereerst heeft de entree een flinke update gekregen. Waar op de voorpagina eerder het belangrijkste nieuws stond, is dat nu de plek waar de mooiste en belangrijkste verhalen van de week worden aangekondigd. In dit digitale tijdperk is de definitie van nieuws en daarmee ook de rol van het weekblad immers flink veranderd. Het laatste nieuws vindt u anno 2019 via onze nieuwswebsites en social media. In de krant zal de nadruk meer op aankondigingen komen te liggen dan op verslagen van wat er is gebeurd. In de papieren krant ontstaat er daardoor meer ruimte voor verdiepende en interessante leesverhalen. Hebben we op de voorpagina de rode loper voor u uitgerold, eenmaal binnen vindt u op pagina 2 en 3 meteen de belangrijkste verhalen van de week. Pagina 4 is de vaste positie voor de familieberichten.

Van lokaal naar regionaal
Hoe verder u doorbladert, hoe verder u ook van huis komt. We zoomen uit van lokaal naar regionaal. Voorin vindt u dus het lokale nieuws, agendaberichten en vaste rubrieken, maar omdat de wereld niet ophoudt bij de gemeentegrens plaatsen we verderop in de krant de mooiste verhalen uit de buurgemeentes en columns en rubrieken over de hele Achterhoek. Zoals de inspirerende rubrieken Oerend Smart en Pak AN, streektaalrubriek Uut 't Wald en de column van niemand minder dan A.L. Snijders. Ook de wekelijks terugkerende pagina's Achterhoek Auto en Achterhoek Vacature vindt u achterin de krant.

Podium voor alle
Achterhoekers

De deur staat bij ons altijd open voor alle Achterhoekers. U bent van harte welkom om uw nieuws en tips met de redactie te delen, maar ook ondernemers en andere organisaties die een aandachtig publiek willen bereiken via de media van Achterhoek Nieuws helpen we graag. Kijk voor onze contactgegevens in de colofon op pagina 5.


achterhoeknieuws.nl


Inbraak Leger des Heils

WINTERSWIJK - Afgelopen week is er ingebroken in het Dienstencentrum van het Leger des Heils aan de Spoorstraat. Het is de inbreker(s) niet gelukt om binnen te komen maar een raampje en de achterdeur zijn zwaar beschadigd. "Het Dienstencentrum wordt betaald door middel van giften en de opbrengst van de kledingwinkel", laat coördinator Hanny Noorman weten. "Nu moet er geld besteed worden aan de reparatie van de deur en een nieuwe ruit. Als iemand hulp of kleding nodig heeft kan hij beter aanbellen dan inbreken. "