Ongelukkig WDV lijdt grote nederlaag

WINTERSWIJK - In de derde speelronde moest de Winterswijkse Damvereniging (WDV) het opnemen tegen koploper Lent. Hoewel vorig jaar nog werd gewonnen van Lent, werd een lastige wedstrijd verwacht voor WDV, dat met drie invallers moest aantreden.

Toch leek WDV lange tijd punten mee naar huis te kunnen nemen. Augustin Saouadogo, debutant in het eerste, speelde als eerste remise. Augustin kreeg wel een dam tegen, maar nam deze met gelijke stand af en hield daarna keurig stand (1-1). Wim Bennink had een spannende partij en hield zich goed staande. In het middenspel koos Wim voor een dam die ook met gelijke stand werd afgenomen waarna ook hier al snel tot remise werd besloten (2-2). Gerard Korten leek na een afwikkeling met een schijf meer en wederzijdse dam goede kansen te krijgen. Hierna accepteerde Gerard het remiseaanbod van zijn tegenstander, waar Gerard achteraf toch wel spijt van had (3-3). Kees Spruijt kwam al vroeg een schijf achter door een bekende combinatie. Kees had nog wel positionele compensatie, maar kon de schijf achterstand niet meer goedmaken en verloor (3-5).

Erik Oonk hield goed stand tegen de Nederlands kampioen bij de dames en leek op weg naar remise. In het eindspel zag Erik een afwikkeling echter over het hoofd waardoor hij alsnog het hoofd moest buigen (3-7). Vanuit de opening kwam Frank ten Hagen erg goed te staan. In het middenspel was Frank op zoek naar de winst, maar zag ondertussen een eenvoudige doorbraakcombinatie over het hoofd en verloor op slag (3-9). In het middenspel nam de tegenstander van Erik ten Hagen het heft in handen. Erik leek stand te houden, maar maakte in een dun standje een misser en verloor alsnog (3-11). Tenslotte was Henk Sonderen op het eerste bord bezig met een sterke partij. Henk dwong een kansrijk eindspel af met twee schijven meer. Henk kon de stand echter niet sluitend krijgen en moest na 67 zetten berustten in remise (4-12). Gezien de 4-12 nederlaag lijkt het op papier een kansloze nederlaag voor WDV, maar in werkelijkheid heeft WDV zich goed geweerd en waren zelfs punten reƫel. Komende week heeft WDV al weer de kans om zich te revancheren in een thuiswedstrijd tegen opnieuw een topper namelijk Wageningen.