Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Verkeersregelaars evenement
Weet jij in hectische situaties het overzicht te bewaren? Ben je sociaal? En heb je op zaterdag 9 november nog wat tijd over? Misschien kun je dan komen helpen bij een evenement van Penta. Op deze dag worden er veel bezoekers verwacht, waarvan een groot deel met de auto zal komen. Om dit verkeer in goede banen te leiden, kan de vereniging hulp van een aantal verkeersregelaars gebruiken. Je hoeft niet de hele dag aanwezig te zijn, maar alleen op bepaalde tijdstippen. Wil jij op deze dag komen helpen, meld je dan aan.

Chauffeur Dierenambulance
Ben jij helemaal gek van dieren? En wil je graag iets doen voor dieren (groot en klein) die in nood zijn? Dan is Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk naar jou op zoek. Zij zoeken namelijk chauffeurs die zich minimaal een dag(deel) per week willen inzetten voor dieren in nood. De werkzaamheden zijn onder meer het vervoeren en verzorgen van gevonden dieren en deze naar de opvang of dierenarts brengen, gevonden zwerfdieren herenigen met hun eigenaar, het ophalen van overleden dieren (langs de weg of bij eigenaren thuis). Als vrijwilliger ben je minimaal 20 jaar en heb je een geldig rijbewijs. Je bent nuchter, stressbestendig en een teamplayer. Uiteraard heb je affiniteit met dieren, maar je hebt ook oog voor de baasjes van de dieren. Dus ben je een echte dierenvriend, grijp dan deze unieke kans en kom de vrijwilligers van de Dierenambulance helpen.

Kindertaalcoach
Ben je sociaal en behulpzaam? Houd je van (kleine) kinderen en vind je het leuk om hen spelenderwijs dingen te leren? Heb je interesse in andere culturen? Als je zelf ook de Nederlandse taal goed beheerst, dan is het wellicht iets voor jou om Kindertaalcoach te worden. Als Kindertaalcoach bezoek je wekelijks een anderstaling gezin om spelenderwijs Nederlands beter te beheersen. De focus ligt op het kind (in de leeftijd van 2 tot 6 jaar), maar uiteraard worden ook de ouders en eventuele broertjes en zusjes erbij betrokken. Je leest bijvoorbeeld voor, doet (taal) spelletjes of gaat samen naar de kinderboerderij. Vanalles om op een leuke manier beter Nederlands te leren. Als Kindertaalcoach volg je een vijfdaagse training en wordt je verder professioneel begeleidt door Yunio. Wil jij graag helpen om een kind een goede start van de schoolloopbaan te geven, kom dan helpen als Kindertaalcoach.