Jennifer Grosman met winnende foto. Foto: Jennifer Grossman Fotografie
Jennifer Grosman met winnende foto. Foto: Jennifer Grossman Fotografie

Lichtenvoordse Jennifer wint wereldwijde fotoaward

LICHTENVOORDE - Ze sprong een gat in de lucht, toen ze vorige week te horen kreeg dat ze een award had gewonnen. De Lichtenvoordse fotografe Jennifer Grosman (32) was totaal verrast, "Het was de eerste keer dat ik meedeed aan deze fotoreportagewedstrijd. Ik had echt niet verwacht dat ik een award zou winnen." Met een bijzondere bruidsfoto, waar de bruid liefdevol de vinger van haar kersverse man nat maakt voor de ring, wist ze de award in de wacht te slepen.

Door Dinès Quist

'This is Reportage' is de bruidsfotowedstrijd, waaraan Grosman meedeed. Van de meer dan 10.000 ingezonden foto's, hebben er 100 een award gekregen. Het pure moment vastleggen, is waar het om gaat bij deze fotowedstrijd. Dit is precies waar Grosman in is gespecialiseerd en dat bleef niet onopgemerkt. "Het geeft een kick als je mensen kunt vastleggen in hun pure vorm, dat is wat ik het liefste doe." Bruiloften fotografeert ze daarom graag. "Zo'n dag is een totaalbeleving, er gebeurt zoveel en zo'n dag zit vol emoties, fantastisch om vast te leggen." Eén van de bruidsfoto's, geschoten van een echtpaar op een bloedhete dag waardoor de vinger van de bruidegom opgezwollen was, bezorgde haar de felbegeerde award.
De wereldwijde 'This is Reportage award' is niet de minste onder de fotowedstrijden. De gepassioneerde fotografe legt de lat graag hoog voor zichzelf. Om te testen of ze zich mag meten met de groten onder 's werelds fotografen, was voor haar de reden om mee te doen aan deze fotowedstrijd. "Ik droomde ervan ooit in mijn carrière een award te winnen. Ik kan bijna niet geloven dat ik er nu al één heb. Dit is een prachtige kroon op mijn werk."
In haar eigen studio fotografeert ze regelmatig newborn baby's. Met gezinnen gaat ze het liefst naar buiten. "Kinderen kunnen daar ravotten en laten hun echte ik zien. Heerlijk ongedwongen en puur zoals ze zijn."


www.jennifergrosman.nl


Schrijf mee aan 'Textiel in de Villa'

WINTERSWIJK - In museum Villa Mondriaan is de tentoonstelling Textiel in de Villa te zien. Het textielverleden van Winterswijk en de villa zelf wordt verteld aan de hand van persoonlijke verhalen van oud-bewoners en medewerkers van de nabijgelegen textielfabriek de Batavier. Het museum roept Winterswijkers op hun eigen verhaal te vertellen in de tentoonstelling.

De witte villa aan de Zonnebrink staat bekend als het ouderlijk woonhuis van de beroemde schilder Piet Mondriaan, waar hij van 1880 tot 1892 woonde. Vanaf 2013 is de villa onderdeel van museum Villa Mondriaan. Toch krijgt het museum vaak de vraag wie er ná de familie Mondriaan woonde aan de Zonnebrink 4. Textiel in de Villa licht één bijzondere groep oud-bewoners uit: de Marokkaanse arbeidsmigranten. In de jaren '60 krijgt de textielindustrie in Winterswijk haar tweede groeispurt en draait textielfabriek de Batavier op volle toeren. Om aan de stijgende vraag naar arbeiders te kunnen voldoen kwamen er medewerkers uit Spanje, Italië, van de Molukken en uit Marokko. De oud-bewoners delen hun ervaringen door middel van persoonlijke verhalen over het Winterswijkse textielverleden. De verhalen op zaal zijn een beginpunt waar de bezoekers met hun eigen verhalen aanvullingen op kunnen doen. Het is mogelijk om in gesprek te gaan met het museum en op deze manier uw verhaal te doen. De verhalen kunnen worden gemaild naar info@villamondriaan.nl of bel naar 0543- 515400.