Landschapsfotograaf Theo Bosboom in theater 'Astoria'

Landschapsfotograaf Theo Bosboom in theater 'Astoria'

WINTERSWIJK - Fotoclub Creashot Winterswijk nodigt belangstellenden uit aanwezig te zijn bij de lezing van Theo Bosboom op 23 oktober in theater 'Astoria' aan de Wooldseweg 5, in Winterswijk.

Theo Bosboom (1969) is professioneel fotograaf met een missie. Door z'n prachtige werk toont hij hoe mooi, belangrijk, complex, maar ook hoe fascinerend de natuur is.

Hij probeert de kijkers telkens weer te verrassen door de onverwachte kanten van de natuur te laten zien. Waarbij zijn beelden zich onder andere kenmerken door een zorgvuldig gekozen compositie, een bepaalde vorm van abstractie en creativiteit en een grote verscheidenheid aan eenvoud.

Beelden van deze gepassioneerde natuur- en landschapsfotograaf worden regelmatig gepubliceerd in National Geographic, BBC Wildlife Magazine. Hij kreeg voor zijn werk verschillende onderscheidingen en schreef belangrijke nationale en internationale fotowedstrijden op zijn naam.

Ook heeft hij publicaties op zijn naam staan zoals 'IJsland puur' (2012) en 'Dromen van wildernis' (2015)
Eind vorig jaar publiceerde Theo Bosboom zijn nieuwste boek ' Shaped by the sea', waarvoor hij op zoek ging naar de ruigste en meest interessante stranden langs de Atlantische oceaan. Hij legde de beelden vast als een soort persoonlijk eerbetoon aan zeewater, rotsen, kleuren en vormen.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing is gratis voor leden van de Fotobond (op vertoon van pasje).
Andere belangstellenden zijn eveneens welkom en betalen 10 euro entree.