Informatiedag over gedenk- en herinneringssieraden

Informatiedag over gedenk- en herinneringssieraden

AALTEN - Op vrijdag 18 oktober is er een speciale informatieve dag, bij Van Eerden Juwelier & Goudsmid aan de Landstraat 8 in Aalten, die in het teken staat van gedenk- en herinneringssieraden.

Marcel van Eerden vertelt deze dag over onder andere het vermaken en veranderen van bestaande trouwringen tot een prachtig sieraad met een emotionele en symbolische waarde. Marcel: "Er zijn vele mogelijkheden voor een herinneringssieraad. Zo kunnen we bestaande sieraden veranderen, maar ook het verwerken van as en haar in sieraden behoort tot de mogelijkheden. Zelfs kan as van een dierbare worden verwerkt in een diamant!"
Hij vervolgt: "Wij weten hoe belangrijk het is voor nabestaanden om op een goede manier om te gaan met het gemis van een dierbare. Daarom gaan wij met de nabestaanden aan tafel zitten en bespreken de wensen. Want een gesprek, een goede kennismaking is voor mij als goudsmid erg belangrijk, zodat ik het verhaal ken achter de opdracht, waarmee ik dan een sieraad kan maken tot het juiste herinneringssieraad."
De informatiedag is geheel vrijblijvend. Belangstellenden zijn welkom om even binnen te lopen voor wat informatie en ideeën. Wie op vrijdag 18 oktober verhinderd is, wordt natuurlijk ook graag op een andere dag geholpen.