Jan van Mersbergen. Foto: Bon Bronshoff
Jan van Mersbergen. Foto: Bon Bronshoff

Jan van Mersbergen in Doopsgezinde Kerkje

WINTERSWIJK - Het literaire najaar wordt door boekhandel Kramer geopend op 24 oktober. Dan komt Jan van Mersbergen naar het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk. Aanvang:20 00 uur, Doopsgezinde kerkje, Torenstraat 4, Entree 10 euro. Jongeren onder 20 jaar betalen 5 euro. Kaarten via info@boekhandelkramer.nl of telefonisch 0543-512173.

Jan van Mersbergen(1971) groeide op in Brabant en verhuisde op zijn negentiende naar Amsterdam. Hij studeerde HBO Cultuur en Beleid aan de UVA. Hij werkte onder andere als stratenmaker, als opperman in de bouw, als proefdierverzorger, als postbode, maar voornamelijk in het theater; als producent, productieleider, decorbouwer, fondsenwerver en administrateur. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver. Hij heeft 11 romans geschreven. Zijn roman 'De laatste ontsnapping' is bekroond met de F. Bordewijkprijs. De roman 'Naar de overkant van de nacht' heeft de BGN Nieuwe literatuurprijs gewonnen. Onder het pseudoniem Frederik Baas heeft hij met de thriller; Dagboek uit de rivier' de Hebban Debuutprijs voor Beste Thriller gewonnen.
Nominaties: Libris Literatuurprijs, Nederlandse Boekhandelsprijs, tiplijst Ako literatuurprijs, Debutantenprijs en The European Book Prize. Dit jaar is zijn boek 'De onverwachte rijkdom van Altena' verschenen. In alle kranten is dit boek positief besproken en NRC Handelsblad noemt hem 'Een van de interessantste schrijvers van Nederland". Donderdag 24 oktober zal Jan van Mersbergen vertellen over zijn werk als schrijver en hij zal vooral zijn laatste boek behandelen. "De onverwachte rijkdom van Altena' is een boek dat uitnodigt tot doorlezen. En zeer geschikt voor jonge mensen die een boek zoeken voor hun leeslijst zoeken. Om deze reden mogen jongeren voor een sterk gereduceerde prijs naar deze bijzondere avond.