Enkel beslissingen achter de damborden

Enkel beslissingen achter de damborden

WINTERSWIJK - Op de damclubavond van woensdag 25 september was het bijzonder dat er enkel beslissingen vielen achter de borden. Ook bijzonder was de damrentree van Henk Sonderen in de Winterswijkse damcompetitie. Sinds zijn laatste clubkampioenschap van 1996 heeft hij niet meer deelgenomen aan de onderlinge, maar dit jaar maakt hij zijn rentree en is hij naar verwachting de grootste uitdager voor de regerend clubkampioen Erik ten Hagen.

De partijen: Zeeg Jongkoen tegen Wim Klaassen (2-0), Frank ten Hagen tegen Augustin Saouadogo (2-0), Paul Hageman tegen Wim Sonderen (0-2), Jan Elgershuizen tegen Kees Spruijt (0-2), werden beslist door combinaties, waarbij Wim Klaassen nog de mogelijkheid had om een afruil te nemen na de combinatie, maar deze werd gemist.

Henk Sonderen tegen Wim Bennink (2-0). Henk, die in de tussenliggende jaren wel voor WDV 1 bleef spelen, werd het de eerste wedstrijd direct lastig gemaakt door de nestor van de club. Net toen het geloof er kwam in een stuntje, combineerde Henk zich naar een winnende positie.
Gerwin Doornink tegen Theo Stoverinck (0-2). Gerwin kwam met goed positioneel spel sterk te staan tegen de ervaren Theo, die zich al neerlegde bij maximaal een remise. In het eindspel maakte Gerwin echter een verkeerde opbouwkeuze, waardoor Theo de partij zelfs nog in winst kon omzetten.
Erik Oonk speelde buiten de competitie om tegen Gijs Dreijers en een gastspeler en won beide partijen.

Voor de volledige competitietussenstand, waaraan dit jaar 15 dammers deelnemen kan men terecht op de website.


www.damclubwinterswijk.nl