Van links naar rechts: Liz, Desirée en Heidi. Foto: Lynn Klein Falckenborg
Van links naar rechts: Liz, Desirée en Heidi. Foto: Lynn Klein Falckenborg Foto:

Interactief event Op Adem:
tijdens én na borstkanker

Opbrengst event gaat naar
Pink Ribbon

WINTERSWIJK - De 'roze' oktober Borstkankermaand is begonnen. Borstkankervereniging Nederland en stichting Pink Ribbon werken landelijk samen om hier aandacht voor te vragen. Vrijwilligsters van de BVN en ambassadrices van stichting Pink Ribbon uit de regio slaan de handen ineen om een platform te bieden om informatie en ervaring te delen.

Heidi Schreurs, Desirée Heerdink (beide van de BVN), Mineke Betting-Fukking, Liz Brockötter en Aniek Hof (van stichting Pink Ribbon) verzorgen samen op zondag 13 oktober een interactief event: Op Adem, voor lotgenoten en hun omgeving.
"Voor zowel patiënt als naasten komt er veel op je af. We willen betrokkenen graag informeren en als het ware een gesprekspartner bieden. We hebben diverse regionale gespecialiseerde ondernemers uitgenodigd op het gebied van haarwerken, protheselingerie en beauty. Ook komen er spreeksters vanuit fysio- en oedeemtherapie en een care for women specialiste. Zij delen graag hun kennis en zijn aanwezig voor vragen en advies. Daarnaast staat Pink Ribbon met een eigen stand om merchandise te verkopen. Ook is 'Fotokastje' aanwezig om het geheel met de leukste foto's, door jezelf gemaakt, te omlijsten."

Dit event vindt plaats bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk. De inloop is vanaf 11.30 uur en de start om 12.00 uur. Het programma, eindigt om 15.30 uur. De kosten hiervoor zijn 10 euro, inclusief koffie/thee, twee frisdrank en hapjes. Het bedrag kan ter plekke worden voldaan. Aanmelden voor 8 oktober via mail: winterswijk@borstkanker.nl of Facebook pagina: OP ADEM, interactief event. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De opbrengst van de ticketverkoop en merchandise gaat naar stichting Pink Ribbon.