De achtste editie van de Land- en Kunstmarkt is op 6 oktober. Foto: PR
De achtste editie van de Land- en Kunstmarkt is op 6 oktober. Foto: PR Foto:

Land- en Kunstmarkt bij Berenschot's Watermolen

Kunst kijken of kopen op sfeervolle locatie

WOOLD - Op zondag 6 oktober vindt de achtste editie van de Land- en Kunstmarkt Winterswijk bij Berenschot's Watermolen aan de Wooldseweg in het Woold plaats. De markt begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. Toegang en parkeren gratis.

De Land- en Kunstmarkt wordt georganiseerd door de St. Berenschot's Mölle. De evenementen, die deze stichting organiseert, zoals de Land- en Kunstmarkt, moeten passen in de omgeving, het Nationaal Landschap Winterswijk. De rust en ruimte die de locatie en de eeuwenoude Watermolen (anno 1652) uitstralen, moet ook tijdens de markt behouden blijven en dat komt de sfeer ten goede.

Tijdens eerdere edities was de sfeer gemoedelijk en dat maakt dat er ook deze keer weer vele bezoekers worden verwacht.

Brocante of kunst
Rond de 45 kramen zullen er dit keer een plek hebben rondom de watermolen. Bij de kramen kunnen de bezoekers kennis maken met onder andere streekproducten, ambachtelijke vervaardigde buiten decoratie, brocante, beeldhouwkunst, schilderkunst, houtbewerking, glasobjecten, sieraden, schilderijen met olieverf of acryl, portrettekenen en edelmetalen.

Bezoekers kunnen zich zoals ieder jaar laten verassen door de proeverijen, ambachten en kunstwerken. Uit voorgaande jaren blijkt dat er zowel bezoekers zijn die enkel komen kijken en ervaren hoe de kunst gemaakt wordt, als bezoekers die een kunstwerk hopen te bemachtigen. Verder staan vele standhouders open voor een atelierbezoek of kunstwerken die op maat gemaakt moeten worden.


www.stichtingberenschot.nl