Queen of Hearts draait in Filmhuis. Foto: PR
Queen of Hearts draait in Filmhuis. Foto: PR Foto:

Queen of Hearts draait in Filmhuis

WINTERSWIJK - De film Queen of Hearts draait op 8 oktober om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat.

Veertigplusser Anne heeft haar leventje prima op orde. Een leuke, aantrekkelijke man, twee schattige tweelingdochtertjes, een hond en een Scandinavisch VT Wonenhuis aan de rand van een bos. En dan heeft ze ook nog eens een respectabele baan als advocaat van slachtoffers van seksueel geweld.
En dan, dan wandelt plotseling Gustav haar huis en leven binnen, de lastige tienerzoon uit een eerder huwelijk van haar man Peter. Deze is nogal van Gustav vervreemd, zodat Anne zich van lieverlee om de jongen bekommert. Ze is dit empathische gedrag wel gewend, ook haar jonge cliënten komen regelmatig bij haar thuis over de vloer. Deze keer gaat het medeleven echter wel erg ver, Anne verleidt Gustav en de twee beginnen een geheime liefdesaffaire.
Hierna ontwikkelt Queen of Hearts zich tot een uiterst meeslepend, gelaagd psychologisch steekspel. Anne blijkt vele malen complexer dan zich in eerste instantie liet aanzien. Haar gedrag en motieven zijn niet eenvoudig te peilen of te duiden. Bevindt ze zich in een midlife crisis? Wordt ze gedreven door verwaarloosde verlangens? Is ze (zelf)destructief? Of is ze wellicht veel manipulatiever dan het lijkt? Queen of Hearts wordt gedagen door de zoveelste fabelachtige rol van Trine Dyrholm, de Deense actrice die we in Winterswijk nog kennen van Becoming Astrid en — in een wat verder verleden — Hævnen / In a Better world. Mede door haar ijzersterke spel wordt de kijker volledig meegetrokken in haar vaak twijfelachtige keuzes. Keuzes die haar steeds dieper het morele moeras in duwen.

Reserveren kan via www.skopein.nl of tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald.