De tent wordt opgebouwd. Foto: PR
De tent wordt opgebouwd. Foto: PR Foto:

Derde editie OktoberFest komt eraan, seid Ihr fertig?

Tent voor OktoberFest en tent voor après-ski

WINTERSWIJK - De derde editie van het OktoberFest wordt op zaterdag 28 september gehouden in Winterswijk. De grote feesttent wordt inmiddels zijn op een grasveld aan 't Huitinkveld (naast FC Trias) opgebouwd. De organisatie van het feest is dit jaar in handen van Roy Stammers & Roy Heesen, beiden ondernemers afkomstig uit Winterswijk. Op zaterdag 28 september gaan de deuren van de grote feesttent om 18.00 uur voor de derde maal openen.

Stammers vertelt: "Dit zal tevens de laatste keer zijn zoals het er naar uit ziet, op de locatie komt aankomend jaar een schaats –en skeelerbaan te liggen. We zijn dan ook heel blij dat we in goed overleg met de gemeente nog één keer op deze mooie locatie terecht kunnen".

Uitbreiding met extra tent
Net als vorig jaar zullen er ook dit jaar weer enkele wijzigingen zijn. Dit jaar zal er voor het eerst een extra tent aan het complex toegevoegd worden. Heesen: "We hoorden vorig jaar vanuit de 'oudere generatie' de opmerking dat het teveel après-ski was in plaats van echt OktoberFest. Hiertoe hebben we besloten dit uit elkaar te halen: in de grote tent vind het traditionele OktoberFest plaats en in de extra tent is de muziek meer toegelegd op après-ski en en andere gekkigheid". Ook nieuw dit jaar is het gegeven dat bezoekers met een regulier ticket vanaf begin af aan dicht bij het podium kunnen komen. De VIP zal verhoogd zitten.

Miss OktoberFest
Ook dit jaar heeft het OktoberFest een Miss OktoberFest Winterswijk. Dit jaar heeft de organisatie Lisanne Halleriet gevraagd om hét gezicht te worden. Reden is dat zij met ingang van dit jaar een stap terug doet uit de organisatie om zich op andere zaken te kunnen focussen. Op deze manier wil de organisatie haar een waardig afscheid geven. Ze zal op alle uitdrukkingen rondom het OktoberFest te vinden zijn.
Kaarten voor het OktoberFest zijn nog te koop via www.oktoberfestwinterswijk.nl. Online zijn de kaarten tot vlak voor het evenement te koop, aan de deur zijn de kaarten iets duurder.