Workshop column schrijven

Workshop column schrijven

ACHTERHOEK - De column is een korte en prettig leesbare tekst, een genre op zichzelf. Een goede column schrijft men vanuit de eigen, persoonlijke invalshoek om de lezers te amuseren én om hen tot nadenken te stemmen. De schrijver haakt al schrijvende in op de actualiteit of deelt met de lezer een bespiegeling over iets uit het dagelijks leven. Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers verzorgt een workshop column schrijven.

In de workshop leert de deelnemer hoe hij zijn gedachten op een originele en aansprekende manier op papier kan zetten, in een tekst die doorgaans niet veel langer is dan 500 woorden. Niet te schreeuwerig, maar ook niet te braaf.

Via allerlei korte schrijfopdrachten worden stap voor stap de gedachten, de eigen belevenissen of de mening over een gebeurtenis in de omgeving uitgewerkt tot een column die met plezier gelezen zal worden.

Naast docente Desi Leijnen wordt de les mede vorm gegeven door speciale gast Bert Scheuter, Dichter des Achterhoeks en columnist voor de Gelderlander. Hij zal vertellen vanuit zijn ervaring en voordragen uit eigen werk. Iedereen die een betere columnschrijver wil worden of die dit genre eens wil proberen is van harte welkom.

De workshop is op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in Gastronomie De Luifel, Dorpsstraat 11, Ruurlo. Deelnamekosten zijn dertig euro inclusief lunch. Aanmelden kan bij Diana Abbink via info@ecal.nu of via tel. 0314-787078.