Verzamelbeurs voor munten, postzegels  en ansichten in Lichtenvoorde. Foto: PR
Verzamelbeurs voor munten, postzegels en ansichten in Lichtenvoorde. Foto: PR Foto:

Verzamelbeurs in De Swite

LICHTENVOORDE - De aftrap van het beursseizoen voor postzegelverzamelaars vindt dit jaar plaats op 29 september in Schuttersgebouw De Swite in Lichtenvoorde. De beurs start om 10 uur en eindigt om 16.00 uur.

Postzegelvereniging De Achterhoek is de gastheer tijdens deze beurs, waar menig handelaar al vele jaren graag aanwezig is om de talrijke bezoekers van dienst te zijn. De bezoekers komen niet alleen uit de regio, maar uit heel Nederland en ook vanuit Duitsland komen liefhebbers naar deze beurs.
Men kan hier op zoek naar die ene ontbrekende postzegel, maar liefhebbers kunnen er ook terecht voor complete stockboeken, of speciale themaverzamelingen. De laatste jaren is er een trend, dat de postzegelverzamelaar niet (alleen) meer zegels van een land verzamelen, maar ook gaan verzamelen aan de hand van een thema. Denk aan afbeeldingen van fietsen, auto's, motoren, bruggen of het boerenleven. Ook afbeeldingen van sporten zijn erg in trek. Maar ook thema's uit bijvoorbeeld vakantielanden zijn actueel. Daarnaast zijn er ook thema's zoals koningen, politici of winnaars van de Nobelprijs. Ook heeft elk land wel afbeeldingen van bijzonder gebouwen. Het is zo gek niet te bedenken of er is wel een postzegelverzamelaar die een binding heeft met een thema. Vaak hebben de handelaren al materiaal klaarliggen voor de vaste bezoeker van de beurzen.

Postzegelvereniging De Achterhoek vindt het belangrijk om ook de jeugd te blijven stimuleren, om postzegels te gaan verzamelen. Speciaal voor hen is er een jeugdhoek en is het zogenaamde Postzegelwinkeltje van SVF aanwezig, waar de jeugd tegen gereduceerde prijzen postzegels kan verkrijgen. In de jeugdhoek zijn deskundigen aanwezig om de jonge verzamelaars te helpen met het opzetten van hun verzameling.

Henk Grievink is de beursorganisator en voor vragen is hij te per mail te bereiken via henkgrievin@hotmail.com of telefonisch op 0544-375707 of 06-11770082 (na 18.00 uur).


www.pzvdeachterhoek.nl