De aftrap van de 'Waeke van het Achtehoekse en Liemerse boek' in 2019 bij Erve Kots te Lievelde. Foto: Ruud Hamburger
De aftrap van de 'Waeke van het Achtehoekse en Liemerse boek' in 2019 bij Erve Kots te Lievelde. Foto: Ruud Hamburger Foto:

Verhalen gezocht over 'Helden'

ACHTERHOEK - Jaarlijks wordt in de maand maart de 'Waeke van het Achterhoekse en Liemerse Boek' gehouden. Ter gelegenheid daarvan wordt het boekenweekgeschenk Flonkergood uitgegeven. De organisatie roept voor de uitgave 2020 op tot inzending van verhalen en gedichten over het thema 'Helden'.

Iedereen die over dit onderwerp zijn of haar verhaal kwijt wil, wordt van harte uitgenodigd om een bijdrage in te sturen. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood. Een aantal auteurs wordt uitgenodigd om hun verhaal voor te dragen tijdens de aftrap van de 'Waeke van het Achterhoekse en Liemerse boek' op zondag 1 maart 2020. (locatie is nog niet bekend).

Thema
Helden: wie is jouw held. Een oorlogsheld, de brandweerman die iemand redt uit een brandend huis of iemand die er altijd voor je is, de held openbaart zich in vele varianten. De organisatie is benieuwd naar de helden die in de verhalen naar voren komen.
De belangrijkste voorwaarden zijn: De verhalen zijn geschreven in één van de Achterhoekse of Liemerse dialecten. Elke deelnemer mag maximaal drie verhalen/gedichten insturen. De lengte van een verhaal is maximaal 500 woorden. Gedichten max. 32 regels, inclusief witregels. Langere teksten worden niet in behandeling genomen. De bijdragen moeten uiterlijk 15 november 2019 als word-document en per e-mail worden gestuurd naar: info@ecal.nu (let op: dit is een ander mailadres dan voorgaande jaren)
Informatie bij: Joop Hekkelman, joop.hekkelman@gmail.com of 06-53517411.