Het team van Logopedie Winterswijk. Foto: Jan Valenta
Het team van Logopedie Winterswijk. Foto: Jan Valenta Foto:

Youtha en Liona zetten Logopediepraktijk Winterswijk voort

WINTERSWIJK - Youtha ten Velden en Liona Mast nemen per 1 september Logopediepraktijk Winterswijk aan de Vredenseweg in Winterswijk over. "In april is de praktijkhoudster Sabine de Vreede overleden", vertelt Liona. "De praktijk bestaat al meer dan 25 jaar en is een begrip in Winterswijk".

Door Verona Westera

Na het toch plotselinge overlijden van Sabine heeft haar team er alles aan gedaan om de praktijk draaiende te houden. Na overleg met de collega's van de praktijk hebben Youtha en Liona, die een praktijk in Groenlo en een praktijk in Eibergen hebben, aangeboden de praktijk over te nemen. Liona: "We werkten al veel samen met de collega's uit de Winterswijkse logopediepraktijk en kenden Sabine al erg goed vanuit de kwaliteitskring en de Logopedieschakel, het samenwerkingsverband van logopediepraktijken in de regio". "We hebben bekeken wat de mogelijkheden waren en vervolgens besloten dat we het levenswerk van Sabine voort gaan zetten, samen met het team uit Winterswijk", aldus Youtha. "We vinden het belangrijk om actief en betrokken te zijn bij de praktijk en de plaats, dus we zijn er zelf ook om contacten te leggen en/of te onderhouden met bijvoorbeeld scholen, paramedici en medici", geeft Youtha aan. Daarom zullen Youtha en Liona beide vanaf 1 september één dag in de week werkzaam zijn binnen de praktijk in Winterswijk. "We willen de praktijkvoering zo veel mogelijk voortzetten zoals Sabine dat deed", voegt Liona toe.

"Wij zijn vooral blij en dankbaar dat de praktijk wordt overgenomen en voortgezet", vertelt Jiska Lievers, logopediste bij de Winterswijkse praktijk. Samen met haar collega's Annemiek Berendsen-van Lochem, Pamela Nengerman en Lian Gebbinck zette zij het werk van Sabine voort na haar overlijden. "Het is fijn dat de bedrijfsvoering nu wordt overgenomen door Youtha en Liona. Onze cliënten kunnen nu ook gewoon bij hun vaste logopediste blijven. Youtha en Liona hebben in korte tijd heel veel moeten regelen om de overname rond te krijgen, zodat de praktijk kan blijven bestaan en daar zijn we alleen maar heel blij mee. Het was een heftige periode, want Sabine was als een tweede moeder voor ons. We vormden al een klein en hecht team, maar nu, met Youtha en Liona, kunnen we op dezelfde voet verder". Per 1 september start er ter versterking een nieuwe collega, Sümeyye Usta. Het team is nu compleet en gaan op de vertrouwde manier verder met de praktijk.

De praktijk aan de Vredenseweg is te bereiken via tel. 0543-515666, of mail logopediepraktijkwinterswijk@hotmail.com.