Het dagelijks bestuur van de Stichting Nationale Bokbierdag en de heren van Lutim: (v.l.n.r.) Bart Adema, Cor ten Barge, Patrick van de Brink, Maarten van Kranenburg en Hans Adema presenteren de bierviltjes en het bokbierglas. Foto: Henk Derksen
Het dagelijks bestuur van de Stichting Nationale Bokbierdag en de heren van Lutim: (v.l.n.r.) Bart Adema, Cor ten Barge, Patrick van de Brink, Maarten van Kranenburg en Hans Adema presenteren de bierviltjes en het bokbierglas. Foto: Henk Derksen Foto: Henk Derksen

Voorbereidingen Bokbierdag afgetrapt met winkeliersactie

ZUTPHEN - De voorbereidingen voor de Bokbierdag zijn in volle gang. Zo werd op 22 augustus de winkeliersactie afgetrapt.

De winkeliersactie werd gepresenteerd door het dagelijks bestuur van de Stichting Nationale Bokbierdag, bestaande uit Cor ten Barge, Hans Adema en Bart Adema, samen met Maarten van Kranenburg en Patrick van den Brink van Lutim.
De deelnemende winkeliers overhandigen bij elke aankoop van tenminste 10 euro een speciaal bierviltje. Met 5 bierviltjes kan de klant een gratis bokbierglas (van kunststof) afhalen. Tenminste als men er op tijd bij is, want zowel voor de bierviltjes als voor de glazen geldt: op is op. De bierviltjes zijn tevens het verzamelen waard: er zijn 5 verschillende in omloop met daarop een karakteristiek stukje Zutphen afgebeeld. In de juiste volgorde vormen ze een route door de stad.

De winkeliersactie loopt van 16 september tot en met 12 oktober. De 23ste Nationale Bokbierdag is aansluitend op 13 oktober.


Het bierviltje voor het doosje, waarin het bokbierglas wordt uitgereikt. Foto: Henk Derksen