Belangstellenden kunnen leren een midwinterhoorn te maken. Foto: Geert van der Veer
Belangstellenden kunnen leren een midwinterhoorn te maken. Foto: Geert van der Veer Foto:

Warkshop midwinterhoorn bouwen en blaozen

EIBERGEN - De midwinterhoorn hangt dan nog wel aan de spijker maar het bestuur van de midwinterhoorngroep Eibergen zit niet stil. Vanaf 5 september start er weer een warkshop midwinterhoorn bouw'n in de WEMA. Hiervoor is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Ook is er weer een warkshop midwinterhoorn blaozen.

Onder vakkundige leiding wordt aan de cursisten de techniek van het blazen bij gebracht. Wie zelf niet over een midwinterhoorn beschikt, kan er een lenen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris van de groep de heer G. Keuper telefoon 06-50618474.
De midwinterhoorngroep zit straks al weer een jaar in de WEMA, dit pand wordt gratis ter beschikking gesteld door Pillen Assurantiƫn uit Lichtenvoorde. Het is voor de midwinterhoorngroep een prachtige manier om het immateriƫle erfgoed onder de aandacht te brengen.
Naast de beide cursussen is de groep alweer bezig om de midwinterhoorn wandeltocht te organiseren op 22 december.
Ook op de scholen worden er weer lessen voorbereid om met jongeren een hoorn te bouwen.
Was de midwinterhoorngroep voorheen een groep die 6 weken per jaar actief was, dat is inmiddels bijna het gehele jaar.
Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt aan een midwinterhoornplantage. Deze zal hoogst waarschijnlijk gerealiseerd worden bij de Stokkersberg. Op verschillende manieren worden diverse bomen geplaatst die nodig zijn om een midwinterhoorn te bouwen. Zo zullen er berken geplant worden die al een beetje krom gaan groeien. Er zal vlier nodig zijn want daar worden de happes van gemaakt en bies is nodig om de hoorn af te werken. Kortom de midwinterhoorngroep is volop in beweging om het immaterieel erfgoed onder de aandacht te brengen.