Les Invisibles in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Les Invisibles in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR Foto:

Les Invisibles draait in Filmhuis

WINTERSWIJK - De film Les Invisibles draait op 3 september om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat. In de Franse feelgood film Les Invisibles volgt regisseur Louis-Julien Petit een groepje dakloze vrouwen in een dagopvang.

Ze proberen onder leiding van goedwillende medewerkers hun leven weer op de rit te krijgen. De dagopvang moet namelijk sluiten, omdat het rendement te laag is. Slechts vier procent van de bezoekers slaagt erin om te re-integreren in de maatschappij. De medewerkers wordt verweten dat ze de daklozen te veel in de watten leggen. Al snel blijkt dat opnieuw je weg vinden in de samenleving nog niet zo eenvoudig is.

Petit werkte een jaar lang als vrijwilliger bij opvangcentra en hij vond de meeste van zijn actrices onder (voormalige) daklozen. Die spelen dus min of meer zichzelf.

Reserveren kan via www.Skopein.nl, of tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald.