Huntington-spreekuur

REGIO - Op donderdag 5 september houdt zorgorganisatie Atlant voor mensen met ziekte van Huntington en hun naasten een Huntington-spreekuur bij Gezondheidscentrum den Papendiek in Groenlo.

Zorgorganisatie Atlant uit Apeldoorn houdt ook in de Achterhoek spreekuren voor mensen met de ziekte van Huntington en hun naasten. Reden van de spreekuren zijn de vele vragen die er bij de zorgorganisatie binnen komen vanuit de regio. De spreekuren zijn voor iedereen vrij toegankelijk en gratis. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op donderdag 5 september bij Gezondheidscentrum den Papendiek, Buitenschans 70 te Groenlo
Het spreekuur is van 9.00 tot 14.30 uur. Bezoekers van het spreekuur kunnen dan spreken met dr. Tom Stor en/of coördinerend verpleegkundige Pamela de Koning van het Huntington Expertisecentrum Atlant. Wie ook graag een gesprek wil, wordt verzocht zich even aan te melden, zodat iedereen goed te woord kan worden gestaan. Voor aanmelden (afspraak van 45 minuten) en meer informatie kan men contact opnemen met het Medisch Secretariaat van het Huntington Expertisecentrum Atlant via; tel. 055 506 7248 of e-mail medisch.secretariaat@atlant.nl.
Het Huntington Expertisecentrum van Atlant biedt zorg, begeleiding en behandeling aan mensen met de ziekte van Huntington. Mensen met de ziekte van Huntington en hun naasten staan voor moeilijke beslissingen. Het Huntington Expertisecentrum werkt samen met andere zorgaanbieders, ook in de Achterhoek.


www.atlant.nl/specialismen/huntington


Muziek brengt levensgeluk voor mensen met dementie

REGIO - Op 28 augustus vertelt Richard Jongetjes over het project Music & Memory en wat muziek voor mensen met dementie kan betekenen. In mei van dit jaar ging dit project van start in de Achterhoek. Verschillende zorgorganisaties, netwerk dementie Achterhoek, trajectbegeleiders, Figulus en Boogie Woogie doen hier aan mee. Het is bedoeld voor mensen met dementie. Persoonlijke muziek via de methodiek Music & Memory bij mensen met dementie, kan zorgen voor meer plezier en geluk, meer communicatie, alertheid, minder pijn, valincidenten en agressie, verminderen van passiviteit danwel loopdrang. Het is een methodiek die een stukje levensgeluk kan brengen zowel voor de mensen met dementie als de mantelzorger. Belangstellenden zijn welkom p woensdag 28 augustus vanaf 20 uur in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde, in Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Info: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411