Collage 3 .Foto: Hans Hendriks
Collage 3 .Foto: Hans Hendriks

Expositie Oda Faye Boeke bij gastgalerij Ankomm'n

Werk Oda Faye Boeke tot 9 september te zien bij gastgalerij Ankomm'n

CORLE - Tot en met 9 september is er een expositie van werken van Oda Faye Boeke bij gastgalerij Ankomm'n te zien. Mensen, dieren, ontmoetingen, dans, dansachtige bewegingen inspireren de kunstenares telkens weer voor het maken van haar schilderijen.

'Ik hou in de kunst van dat wat verbindt en niet van dat wat scheidt'

Oda Faye Boeke: "Mijn inspiratie overstijgt de alledaagse en de niet-alledaagse wereld het best bij zonnig weer, een kop Chinese thee en goede zin. Ook na 30 jaar kunst bedrijven strijd ik bij elk werk nog steeds met mijn innerlijke criticus. Kunst begeleidt mijn leven al van kinds af aan en heeft mij altijd gedragen. Tijdens alle kunstzinnige jaren speel ik al met Aziatische papiersoorten, Oost-Indische inkt, houtskool, symbolen uit het Chinese schrift en uit de Chinese kunst. Dit maak ik af met olieverf, pastelkrijt en acrylverf. Mijn eigen weg in de kunst heb ik vooral gevonden dankzij de opleidingen in de Chinese schilderkunst, anderhalf jaar in Shanghai en twee en een half jaar in Hongkong. Zonder deze studie in China zou die eigen weg niet ontsloten zijn. Mijn motto: Ik hou in de kunst van dat wat verbindt en niet van dat wat scheidt."
Gastgalerij Ankomm’n is te vinden aan de Mentinkweg 5. Openingstijden zijn van 9.30 tot 17.00 uur, in augustus alle dagen van de week en vanaf 1 september op donderdag tot en met maandag.

collage 2. Foto: Hans Hendriks