Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Wie interesse heeft in één van de vacatures bij het Vrijwilligerspunt kan contact opnemen via info@vpwinterswijk.nl, tel 0543 200 026. Langskomen tijdens het spreekuur van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur kan ook, in het WUh-gebouw aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vanwege de zomervakantie is er van 5 augustus tot en met vrijdag 30 augustus geen inloopspreekuur bij het Vrijwilligerspunt. Het WUh-gebouw, aan de Torenstraat 9, is gesloten.Vanaf maandag 2 september is er weer een inloopspreekuur. Autoritjes voor AutoMaatje en het reserveren van de duofiets kan tijdens de zomerperiode uiteraard wel. Dit kan via telefoonnummer 0543 200 036 of via automaatje@vpwinterswijk.nl of samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl.

Vrijwilliger culturele uitstapjes ouderen
Stichting Vier het Leven Achterhoek-Oost zoekt vrijwilligers die ouderen tijdens een uitstapje willen begeleiden. De vrijwilliger gaat met een paar ouderen naar bijvoorbeeld theater, bioscoop of museum. Naast het ophalen en weer thuis brengen, geniet je samen van het uitje. Het gaat vooral ook om de gezelligheid dus je doet er alles om er een fijne dag of avond van te maken. Als vrijwilliger houdt je van theater en heb je affiniteit met ouderen. Je hebt ook de beschikking over een grotere auto, waar meerdere personen en een rollator in kunnen.

Klusmaatjes
Voor een nieuw op te richten organisatie worden vanaf september klusmaatjes en mensen met groene vingers gezocht. Het klusmaatje doet zo nu en dan kleine klusjes bij mensen thuis die dat om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Om dezelfde reden worden tuinmaatjes gezocht, die bij mensen lichte onderhoudswerkzaamheden in de tuin doen. Dus heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Voorleesvrijwilliger
Genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, is een fijne invulling van de dag voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben. Het luisteren naar een verhaal zorgt voor een moment van ontspanning. De Voorleesbrigade Oost-Achterhoek bezoekt regelmatig met vrijwilligers zorgcentra om de bewoners een verhaal voor te lezen. De brigade is op zoek naar versterking. Wilt u ouderen een klein geluksmoment bezorgen door hen een mooi verhaal voor te lezen? Dan bent u van harte welkom bij de Voorleesbrigade.

PR-vrijwilliger speeltuinen
In Winterswijk wordt een nieuwe speeltuin- en wijkorganisatie opgericht. De bedoeling is dat de speeltuinen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen en een plek worden waar alle buurtbewoners gebruik van maken. Naast bestuursleden wordt er ook een PR-vrijwilliger gevraagd die de PR-werkzaamheden voor de nieuwe speeltuinorganisatie op zich wil nemen.

Projectcoördinator voor project Aan de Slag
Een lokaal team koppelt op een positieve en energieke manier zoveel mogelijk bewoners van het azc aan leuke vrijwilligersactiviteiten in de gemeente Winterswijk. Vanuit het azc stappen nieuwkomers zo de maatschappij in, leren nieuwe mensen kennen en zijn lekker aan de slag!
De projectcoördinator houdt zich bezig met de coördinatie en uitvoering van project. Hij of zij onderhoudt contacten met aanbieders van vrijwilligerswerk en met de bewoners van het AZC.
Onder de werkzaamheden valt ook het bijwonen van vergaderingen, onderhouden van contacten met onder andere organisaties. Daarnaast ziet de projectcoördinator toe op de naleving van voorschriften, richtlijnen en procedures. Interesse: Neem contact op met het Vrijwilligerspunt.