Afbeelding
Foto:

Helpen bij zomerse activiteiten

WINTERSWIJK - Tijdens de zomervakantie liggen veel activiteiten stil. Maar er zijn ook veel mensen die juist in deze periode iets leuks willen doen en de handen uit de mouwen willen steken. Daar zijn in en om Winterswijk volop mogelijkheden voor.

Steengroevetheater
Op 6, 7, 9 en 10 augustus wordt in het Steengroevetheater Die Zauberflöte van Mozart opgevoerd. Een prachtige voorstelling die veel bezoekers trekt. Extra handen zijn zeker welkom, bijvoorbeeld bij de opbouw, verkeersregelaars, catering en als gastheer en –vrouw.

Winkieweek
Van 19 tot en met 24 augustus is weer de Winkieweek, waar kinderen een fijne vakantieweek kunnen beleven met allerlei leuke activiteiten. Je kunt deze activiteiten begeleiden of helpen met bijvoorbeeld de opbouw of uitstapjes.

Musea
Winterswijk kent diverse leuke musea, zoals Wereld van Wenters, Villa Mondriaan en Museum Transit Oost. Alle drie de musea kunnen nog extra gastheren- en vrouwen gebruiken die de bezoekers welkom heten en hen wegwijs maken in het museum.

Bloemencorso
Het laatste weekend van augustus is er natuurlijk het Volksfeest in Winterswijk. De groepen die mee doen aan het Bloemencorso zijn al druk bezig met de wagens. Maar extra hulp is altijd welkom.

Wie tijdens de zomervakantie graag de handen uit de mouwen wil steken en bij een van de bovenstaande activiteiten wil helpen, kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. Dit kan via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026. Tot 3 augustus kan men ook langskomen op het inloopspreekuur op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk. Contact opnemen met de organisatie die vrijwilligers zoekt, mag ook.