Cliëntenraad NAAST, vlnr. Theo Beeftink (voorzitter), Gerrie Jansen, Maarten Reuvekamp en Fred Wolsink. Foto: PR
Cliëntenraad NAAST, vlnr. Theo Beeftink (voorzitter), Gerrie Jansen, Maarten Reuvekamp en Fred Wolsink. Foto: PR Foto:

Cliëntenraad NAAST geïnstalleerd

ACHTERHOEK - NAAST biedt zorg op afstand aan cliënten van zorginstellingen en huisartsen. NAAST ging begin 2018 als zelfstandige organisatie van start, na jaren ervaring te hebben opgedaan met zorg op afstand bij Sensire. NAAST heeft een eigen identiteit en is actief in heel Nederland. Nu zij ruim een jaar zelfstandig is, werd het ook tijd voor een eigen cliëntenraad.

Na oproepen via verschillende kanalen zijn vier mensen bereid gevonden een start te maken met de cliëntenraad voor NAAST. In april maakten zij voor het eerst kennis met elkaar en met NAAST. Ook kregen zij een rondleiding door het Medisch Service Centrum.
Dinsdag 9 juli was het dan zover; de officiële installatie van de cliëntenraad NAAST. Na het doornemen van het reglement werd deze door de raad van bestuur en door de voorzitter van de cliëntenraad ondertekend. Door het zetten van de handtekeningen is de cliëntenraad een feit en gaat deze officieel van start. De feestelijke installatie ging uiteraard gepaard met gebak en een bloemetje voor de leden.

Directeur René Baljon is blij met de cliëntenraad: "We vinden het belangrijk dat cliënten meedenken, meepraten en ervaringen delen over de dienstverlening. Juist de beleving van cliënten en hun verwanten kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van het werk van NAAST. Het is niet eenvoudig alle cliënten over de ontwikkelingen binnen NAAST mee te laten praten. Daarom werkt NAAST met een cliëntenraad. Deze cliëntenraad vertegenwoordigt alle cliënten en behartigt dus ook hun belangen."

Vacature
De cliëntenraad heeft op dit moment nog een vacature. Gezocht wordt naar een kandidaat die (een relatie heeft met iemand die) gebruik maakt van één van de diensten van NAAST, bijvoorbeeld personenalarmering of beeldbellen.
Voor meer informatie of aanmeldingen kan men contact opnemen met de cliëntenraad via cr@naast.je of cr@sensire.nl.