Een van de leerlingen maait het gras in de voortuin. Foto: Present Winterswijk
Een van de leerlingen maait het gras in de voortuin. Foto: Present Winterswijk

Entreestudenten knappen voortuin op

WINTERSWIJK - Hoe zorg je er voor dat Entreestudenten van het Graafschap College praktijkervaring krijgen en een alleenstaande man met en beperking weer plezierig in zijn ouderlijk huis kan wonen? Je schakelt Present Winterswijk in. De studenten gingen met veel plezier aan de slag in de tuin en zorgden dat alles onkruidvrij werd gemaakt, het gras werd gemaaid en de struiken werden gesnoeid. Het resultaat: een mooie tuin, een blije bewoner en een leuke en gezellige praktijkopdracht voor de studenten.

De begeleider van Zozijn schakelde Present in omdat de man zijn tuin zelf niet kan onderhouden door lichamelijke beperkingen en hartklachten. Present koppelde vervolgens de Entreestudenten en twee van hun docenten aan dit project. Tussen het werken door, zorgde de bewoner voor iets lekkers en drinken. Tijdens deze pauze kwamen er leuke gesprekken op gang tussen de bewoner en de studenten. Na afloop kijken ze allemaal terug op een gezellige en geslaagde ochtend.

Scholen die hun leerlingen kennis willen laten maken met de praktijk en hen wil leren iets te doen voor iemand anders. Present neemt deelnemers graag het werk uit handen en organiseert een unieke ontmoeting tussen de leerlingen en anderen. Wie enthousiast is geworden, kan contact opnemen met Anneke van Nierop, projectcoƶrdinator van Present Winterswijk, annekevannierop@presentwinterswijk.nl. Meer informatie over Present vindt u op www.presentwinterswijk.nl.

Een entreeleerling verwijdert onkruid tussen de tegels