Speeltuinorganisatie zoekt bestuursleden

WINTERSWIJK - In Winterswijk komt een nieuwe overkoepelende speeltuinorganisatie voor de speeltuinverenigingen. De bedoeling is dat de speeltuinen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen en een plek worden waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Dus niet alleen kinderen, maar ook ouderen en andere buurtbewoners kunnen dan terecht bij de speeltuinverenigingen voor activiteiten en bijeenkomsten.

Om de nieuwe speeltuinorganisatie vorm te geven worden bestuursleden gezocht, waaronder allereerst een voorzitter. De voorzitter geeft de nieuwe organisatie vorm en helpt met de maatschappelijke ontwikkeling van de speeltuinen. De voorzitter is de spin in het web, een geboren leider en inspirator. Hij of zij kan goed communiceren en is in staat mensen en partijen met elkaar te verbinden en met elkaar te laten samenwerken. De voorzitter is de contactpersoon naar externe organisaties, zoals de gemeente Winterswijk, de provincie, NUSO (Jantje Beton) en vertegenwoordigt daarmee de individuele speeltuinverenigingen. De voorzitter en het bestuur van de nieuwe speeltuinorganisatie worden ondersteunt door onder meer de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt, het Sociaal Team, NUSO (Jantje Beton) en Spectrum. Zij allen werken met de speeltuinorganisatie samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.

Zou jij je graag willen inzetten om de nieuwe speeltuinorganisatie vorm te geven en herken je je in het profiel? Wil je graag meer informatie over de functie van voorzitter of de andere functies of solliciteren? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.