Vierde lustrum  voor de  Paardenvierdaagse in het Woold. Foto: PR  Janneke vd Galien
Vierde lustrum  voor de  Paardenvierdaagse in het Woold. Foto: PR Janneke vd Galien Foto:

Vierde lustrum voor Paardenvierdaagse in het Woold

WOOLD - Dit jaar wordt voor de twintigste keer de Paardenvierdaagse in het Woold gehouden. De vierdaagse is georganiseerd door de Stichting Aangespannen Rijders Woold en vindt plaats van maandag 15 juli tot en met donderdag 18 juli. Men kan 's avonds starten tussen 18.00 uur en 19.30 uur op het terrein van de familie Oonk aan de Esselinkhoekweg 5 in het Woold.

De routes zijn ongeveer 20 km lang en gaan elke avond een andere richting uit. Zo rijdt men als het ware een klavertje vier om het start- en finish terrein. Tijdens de rit is er een stop waar de deelnemers koffie/fris aangeboden krijgen. Deelnemers die tenminste drie avonden meerijden krijgen een aandenken.

Dit jaar wordt het vierde lustrum gevierd en daarom starten de deelnemers op maandagavond met het 'jubileumrit'. Deze rit heeft een feestelijk tintje: "Want als er iets te vieren is dan ga je trakteren!", laat de organisatie weten.

De vierdaagse is in al die jaren uitgegroeid tot een evenement waar vele menners en ruiters aan deelnemen. Zij komen vanuit alle windstreken. Veel deelnemers hebben voor henzelf en hun paard onderdak gevonden en blijven overnachten op een camping, in een pension of B&B. Zij genieten van de mooie omgeving en combineren zo hun vakantie met de vierdaagse.
De eerste avond gaat men richting Miste en is de pauzeplaats aan de Hellekampsweg 5 in Miste
Dinsdagavond gaat de route richting Ratum en is de stop aan de Bekeringweg, nabij nr. 14, in Kotten.
Woensdagavond gaan de ruiters en menners richting Corle en is de pleisterplaats aan de Geelinkweg 5 in Corle.
De laatste avond zal de route grotendeels in het Woold blijven en is het rustpunt aan de Grensweg 4 in het Woold
Toeschouwers kunnen bij deze pauzeplekken gerust komen kijken naar de vele rijders en allerlei paarden en pony's bewonderen. Voor hen is ook de mogelijkheid om iets te drinken.
Deelnameformulier kan men aanvragen per mail: paardenvierdaagsewoold@hotmail.com of telefonisch 0543-564498.
De organisatoren wijzen deelnemers erop om aandacht te schenken aan de zichtbaarheid voor medeweggebruikers (reflectors/reflecterende kleding)