Kunstmarkt Winterswijk viert derde lustrum

Kunstmarkt viert derde lustrum

WINTERSWIJK/WOOLD - Op zaterdag 6 en zondag 7 juli van 11.00 tot 17.00 uur is de vijftiende Kunstmarkt Winterswijk bij Berenschots Watermolen in het Woold bij Winterswijk.

Goede kunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek door het geheel zo aan te kleden dat niet alleen kunstkenners en liefhebbers inspiratie opdoen en zich vermaken, maar het hele gezin een leuk uitstapje heeft. Dat was en is het uitgangspunt van Kunstmarkt Winterswijk die Tineke en Wineke Buunk van de Stichting Berenschot's Watermölle, op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli houden.
Uitgangspunt was én is daarbij dat de aangeboden kunst divers én kwalitatief goed is. "Na aanmelding maken wij een selectie. Over smaak valt niet te twisten, maar het selecteren is ook bedoeld om te waken voor een over-aanbod van hetzelfde. We gaan net als verleden jaar zorgen dat er een grote variëteit is dus kunst gemaakt van keramiek, airbrush, sieraden, olieverf schilderijen,, kunst van textiel, glas, aquarellen, beeldhouwen, houtbewerking, metaal en eigenlijk te veel om op te noemen. Hoewel het aanbod verleden jaar al groot en divers was blijven we toch op zoek naar nóg meer andere kunstuitingen.
Kunstenaars uit heel Nederland, België, Duitsland exposeren en verkopen hier eigen werk. Het publiek kan, wandelend langs de kramen, ongedwongen kennismaken met een uitgebreid aanbod van schilderijen, keramiek, tekeningen, aquarellen, computer- en fijnschilderkunst.
Het molenplein en de ruimte bij de TOP bij Watermolen Berenschot wordt gedurende dit weekend één groot 'Openbaar Kunstbezit'. Met maar liefst 90 kunstenaars per dag, die in even zoveel kraampjes en stalletjes vol kunst in de meest uitgebreide betekenis, hun creaties zullen tonen en aan de man/vrouw willen brengen. Dit alles gelardeerd met schildersessies en andere kunstzinnige demonstraties. Muzikale optredens en nog veel meer zorgen verder voor een Franse sfeer op de terrasjes waar volop eten en drinken verkrijgbaar zal zijn.
Xandra Storm is er op zaterdag met haar zelf gemaakte handorgeltje, het Orque de Barbarie, en zorgt voor een nostalgische sfeer met Franse chansons en mooie melodieën.
Op de zondag zal het trio Camelito voor een muzikale omlijsting zorgen. Na de markt zijn de gegevens van de kunstenaars terug te vinden op de site. Rondom de markt is er voldoende gratis parkeergelegenheid. De toegang kost drie euro per persoon.


www.stichtingberenschot.nl