Stem op het Samenrijderspunt

WINTERSWIJK - Sinds begin dit jaar zijn er bij het Samenrijderspunt, bij de Wuh aan de Torenstraat 9, duofietsen met trapondersteuning te leen. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen hier gebruik van maken. Door samen met iemand met de duofiets op pad te gaan, kan men weer genieten van de omgeving, een kopje koffie op het terras en een fietstocht. Men komt weer onder de mensen en kan weer deelnemen aan het sociale leven. Zo wordt ook een sociaal isolement voorkomen. Dankzij de duofietsen gaan verschillende generaties er weer samen op uit.

Else Klomps, de Winterswijkse Uitdaging en meerdere particulieren hebben zich ingezet om de duofietsen voor alle Winterswijkers beschikbaar te krijgen. Mede dankzij bijdragen van een fonds en enkele particulieren en ondernemers konden de duofietsen worden aangeschaft en het Samenrijderspunt worden opgezet. Er wordt goed gebruik gemaakt van de duofietsen, ze zijn regelmatig uitgeleend. Echter, om nog meer minder mobiele mensen te kunnen laten genieten van een mooie fietstocht in de Winterswijkse omgeving, zou het Samenrijderspunt ook graag nog een rolstoelfiets en een e-tandem aan willen schaffen. Omdat deze fietsen erg kostbaar zijn, is er een aanvraag ingediend voor de actie Warm Hart van de KRO.

Else Klomps: "Mensen willen graag mee kunnen doen in de maatschappij, ondanks een beperking. Door slechts een vrijwillige bijdrage voor het gebruik van de fietsen te vragen, kan daadwerkelijk iedereen met een beperking mee doen. Ook mensen met een kleine beurs. Door nu naast de duofietsen, ook een e-tandem en een rolstoelfiets aan te schaffen, kunnen we het fietsen helemaal voor iedereen mogelijk maken. We hopen dat de Winterswijkers ons hiermee willen helpen en onze actie willen steunen". Men kan Else en het Samenrijderspunt helpen door op hen te stemmen https://www.kro-ncrv.nl/warmhart/samenrijderspunt-winterswijk/lid-worden. Men kan de actie steunen door gewoon te stemmen of door lid te worden (voor eenmalig 6 euro). In dat laatste geval ontvangt het Samenrijderspunt in ieder geval 10 euro. Het lidmaatschap stop na één jaar automatisch.