Nieuwe bewegwijzering in het SKB

WINTERSWIJK - Het SKB heeft vanaf 21 juni nieuwe bewegwijzering binnen het ziekenhuis. In de loop van de jaren is het ziekenhuis grondig verbouwd en uitgebreid. Daardoor paste de oude bewegwijzering niet meer bij de huidige situatie. Met de nieuwe bewegwijzering is het weer makkelijker om de juiste poli of afdeling te vinden.

De bewegwijzering werkt met routes en routenummers. In de centrale hal hangt een bord met de alle afdelingen, de routes en de routenummers. Mensen volgen eerst het nummer naar de juiste route. Daar aangekomen lopen zij door tot zij het nummer van de bestemming bereikt hebben. Patiënten ontvangen afspraakbrieven waarin het nieuwe routenummer voor de betreffende poli of afdeling is opgenomen. In afspraakbrieven voor afspraken die langer geleden gemaakt zijn, staat nog het oude polinummer vermeld. Het juiste routenummer vinden patiënten in dat geval op het overzicht in de centrale hal. Daarnaast zijn poli's en afdelingen niet verhuisd en op hun vertrouwde plek te vinden. Lukt het toch niet om de weg te vinden? De vrijwilligers van de gastenservice helpen iedereen met vragen op weg.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe bewegwijzering heeft de Cliëntenraad meegedacht. Zo is er na het eerste ontwerp een proefronde gelopen door een afvaardiging van de Cliëntenraad. Die heeft er alle vertrouwen in dat patiënten nu weer eenvoudiger de weg kunnen vinden binnen het ziekenhuis.