Vlnr. René Vielvoije, Elga Hamhuis, Klazien Hartemink en Joep de Keyzer. Foto: Egbert Moester
Vlnr. René Vielvoije, Elga Hamhuis, Klazien Hartemink en Joep de Keyzer. Foto: Egbert Moester

Nieuwe wedstrijdleider bij Robber

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdagavond speelden de leden van Bridgeclub de Robber de slotdrive ter gelegenheid van de afsluiting van de jaarlijkse competitie. Het seizoen voor de gewone competitie loopt van september tot juni, waarna in de zomermaanden een speciale zomercompetitie gespeeld wordt.

Voor de eerste keer vond deze slotdrive plaats in het Zonnebrink Centrum. De vereniging telt op dit moment 118 spelers. In Nederland zijn er naar schatting drie tot vierhonderdduizend bridgers waarvan er 120.000 lid zijn van de NBB, de Nederlandse Bridgebond. "Ook in Winterswijk zijn verschillende bridgeclubs actief, maar de Robber is als enige daarvan aangesloten bij de bond", aldus voorzitter Klazien Hartemink. Hierdoor kunnen de leden meespelen in een landelijke competitie, maar ook 24 uur per dag online met andere leden via de internetbridgeclub Stepbridge van de NBB spelen.
Tijdens de slotdrive worden de kampioenen van het afgesloten seizoen bekend gemaakt. Met een miniem verschil van 0,6% ontglipte het paar Bekkers-Braaksma nét het clubkampioenschap. Zij kregen daarmee een tweede plaats. Als eerste in de parencompetitie eindigden de heren Herman Brouwer en Kees Schröder met een gemiddeld resultaat van 88,6 punten en werden daarmee de clubkampioenen 2018-2019. Toch ontvingen Ellen Bekkers en Joost Braaksma nog een andere prijs, namelijk die van slemkampioen 2018-2019. Zij speelden in totaal zeven maal slem tijdens de competitie. Slem is een spel waarin alle mogelijke slagen worden gehaald door de spelers en de tegenstanders dus volledig het nakijken hebben.
De hoogst behaalde score op één spel in het seizoen werd gewonnen door Catherien Goldstein en Ton Toebes met een score van 72,9% Er werden ook prijzen uitgereikt voor de winnaars van het viertallen: in de bovenbouw won het team Gabriëlle Siegmann, Jutta Tausendfreude, Cezar Birsan, Hans Jansen en Pari van Booma. "Helaas kon Hans Jansen door ziekte maar één keer meespelen en hebben we inmiddels door zijn overlijden afscheid van hem moeten nemen", aldus Hartemink. In de middenbouw wonnen Marijke Bosman, Henk Bosman, Truus Jansen, Joop Peters en Willemien Berenschot. En tenslotte plaatste het viertal Johan Vreeman, Jacob Vroegindeweij, Margriet Pfrommer en Ria Addink zich als besten in de onderbouw.
Aan het eind van de avond werd Joep de Keijzer bedankt voor zijn werk als wedstrijdleider. Joep gaat samen met zijn vrouw Elga Hamhuis verhuizen naar 's Heerenberg. Beiden hebben jaren in de Technische Commissie van de vereniging gezeten. Joep en Elga werden door de voorzitter in het zonnetje gezet en ontvingen beiden een attentie. René Vielvoije volgt Joep op als wedstrijdleider. Tijdens de zomer speelt de Robber elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur een zomerbridge-competitie, waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen. De kosten bedragen 3 euro per paar per avond. Opgave vooraf is niet nodig, Men dient wel om 19.15 uur op Zonnebrink 61 aanwezig te zijn. Op dezelfde locatie is het ook maandagmiddag om 14.00 uur mogelijk zomerbridge te spelen bij bridgeclub de Eendracht. Ook hiervoor geldt: opgave vooraf niet nodig, wel om 13.45 uur aanwezig zijn en kosten 3 euro per paar. Verdere informatie: wedstrijdleider@derobber.nl.

(vlnr) René Vielvoije, Elga Hamhuis, Klazien Hartemink en Joep de Keyzer. Foto: Egbert Moester