Veel informatie op agrarisch gebied, waaronder over trekkers en machines. Foto: PR
Veel informatie op agrarisch gebied, waaronder over trekkers en machines. Foto: PR Foto:

Land- en Tuinbouwbeurs
Oost-Nederland: special edition

OOST-NEDERLAND - Woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 juni is de hele agrarische sector in de ban van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland. De beurs is drie dagen lang geopend van 13.00 uur tot 21.30 uur. De opening op woensdag 26 juni om 13.00 uur gebeurt met de winnaar van Expeditie Robinson Jan Bronninkreef.

De vakbeurs wordt gehouden aan de Oxersteeg 21 in Deventer, waar men te gast iS bij de Familie Kloosterboer, wellicht beter bekend als 'De Mariahoeve, Oxe'. Op de beurs is veel meer ruimte voor demonstraties. Het programma daarvan is binnenkort te vinden op de site.
Daarnaast kunnen bezoekers een testrit maken met acht verschillende trekkermerken. Voor het eerst op Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland en bekend uit het concept Landbouwvakdagen wordt er dit jaar The Young Farmers Party georganiseerd. Dit jaar met een leuke extra toevoeging van vrouwelijke aard. Exclusief met de missverkiezing van de Boerinnenkalender! Op deze party kan men genieten van live muziek van de band Free Willy, natuurlijk de boerinnen-missverkiezing en veel gezelligheid. Op deze Special Edition wordt er ook gebruik gemaakt van draadloze headsets. Deze headsets worden gebruikt bij alle demonstraties en bij de innovatietour. Bij deze tour krijgt men een rondleiding op de beurs en gaat men met een groep alle standhouders langs. Daar krijgt men in een korte maar krachtige pitch te horen over alle innovaties. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Op vrijdag middag 28 juni start om 14.00 uur het symposium omtrent kringlooplandbouw. Hierover zal VVD'er en Europarlementariƫr Jan Huitema zijn betoog houden in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook staan er andere symposia en presentaties op het programma. Informatie hierover is te vinden op de site.
Aan het hele gezin wordt gedacht tijdens deze dagen. Zo is er een plein compleet ingericht voor de boerin, hier kunnen zij heerlijk ontspannen of kennismaken met nieuwe producten. Ondertussen spelen de kinderen op het springkussen of maken zij een rondje op de kinderquads.


www.landentuinbouwbeurs.nl

info@cno-expo.nl