Marveldtoernooi belooft fantastisch voetbal

GROENLO - Nog maar een paar dagen te gaan tot de start van het 30ste Internationaal Marveldtoernooi op vrijdag 14 juni. Het begin van drie dagen voetbalplezier met prachtige teams en fantastisch jeugdvoetbal. Teams uit heel Europa en ver daar buiten doen mee aan dit topjeugdvoetbaltoernooi. Vrijdag 14 juni om 17.30 uur vindt de aftrap plaats met de openingswedstrijd tussen Atlético Madrid en Ajax (winnaar 2018).

Op donderdagavond 13 juni, de avond voorafgaande aan het 30ste Internationaal Marveldtoernooi, vindt voor de twaalfde keer de gezamenlijke sponsoravond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met het bestuur van sv Grol en is bedoeld voor alle sponsoren van Grol en van het Internationaal Marveldtoernooi. Elk jaar weer is dit een mooie aftrap van het driedaagse voetbalfeest op sportpark Den Elshof. Dit jaar omvat het programma Björn Kuipers in het sportcafé, met Eddy van der Ley als tafelheer. Björn zal de gasten een inkijkje geven in zijn leven als zakenman maar vooral in dat van hem als scheidsrechter. De muzikale omlijsting wordt door Snuffle verzorgd en de avond wordt met veel humor afgesloten door Joost & Martijn. Met en tijdens de avond worden alle sponsoren die bij het Internationaal Marveldtoernooi en / of bij sv Grol betrokken zijn, bedankt voor hun bijdrage.

Aankomst teams
De eerste buitenlandse ploeg komt aan op woensdag 12 juni. Dat is Chivas Guadalajara. Op donderdag 13 juni gevolgd door de overige buitenlandse deelnemers FC Barcelona, Atlético Madrid, Altinordu, Puskás Akadémia, Manchester City en Paris Saint-Germain. Tevens komt Ajax op donderdag aan. Vrijdag 1 juni zullen de laatste, Nederlandse, teams voor 12.00 uur arriveren: PSV, Feyenoord, AZ en SV Grol.

Nevenactiviteiten
Naast de vele interessante voetbalwedstrijden biedt de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi tijdens het toernooiweekend, net als voorgaande edities, ook weer veel nevenactiviteiten aan, vooral ter vermaak van de vele jeugdige toeschouwers. Terwijl de kinderen genieten van alle leuke activiteiten op het Jumbo Bennink Kidsplein, kunnen de ouders genieten van de vele jonge voetbaltalenten uit de hele wereld. Zo zijn er diverse springkussens, kan er gebruik worden gemaakt van het beachveld, is er de Univé Arena, de Rolugro Pannakooi en Attack Voetbal.

Social media
Via social media deelt het Internationaal Marveldtoernooi alle belevenissen voor-, tijdens- en na het toernooiweekend. Graag ziet het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi hoe de toeschouwers en trouwe fans het toernooi beleven. Daarom vraagt de organisatie hun medewerking: "Plaats je leukste, mooiste, grappigste, ontroerendste, sportiefste foto's en berichten onder vermelding van de hashtags #marveldtoernooi en #marveldtournament op social media. De meest bijzondere berichten en/of foto's worden dagelijks op de website en via de eigen kanalen van het Marveldtoernooi gedeeld. Daarnaast maak je hiermee ook nog eens kans om met je foto volgend jaar in het programmaboek te verschijnen."

Tot slot
Voordat er op vrijdagavond 14 juni gestart wordt met de wedstrijden moet er nog het nodige gebeuren op en rond de velden van voetbalvereniging Grol. Dat begint al op 8 juni, en dat kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers, ongeveer 330, voor, tijdens en na het gehele toernooiweekend. De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden omgebouwd tot het grootste restaurant van Groenlo, tribunes moeten opgebouwd worden, de communicatiemiddelen moeten geïnstalleerd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er op vrijdagavond afgetrapt kan worden.

Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi hoopt velen te mogen begroeten tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juni. De aanvang op vrijdag is 17.30 uur. Op zaterdagmorgen wordt er om 10.30 uur afgetrapt en op zondagmorgen om 9.30 uur. De finale op zondagmiddag 16 juni begint om 15.45 uur met aansluitend de prijsuitreiking.


marveldtournament.com