Kom een kijkje nemen op de bouwplaats. Foto: PR/Communicatie WBC Bouw
Kom een kijkje nemen op de bouwplaats. Foto: PR/Communicatie WBC Bouw Foto:

Kijkje nemen op bouwplaats Witteborgh

WINTERSWIJK - Op zaterdag 15 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij het project Witteborgh aan de Bossesteeg/Notaristuin in Winterswijk. Normaliter is de bouwplaats van Witteborgh verboden toegang, maar op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur is deze opengesteld voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2019. De toegang is gratis.

In het hartje van Winterswijk is bouwbedrijf WBC in november 2018 gestart met het appartementencomplex Witteborgh. In dit complex zullen 11 appartementen, een horecaruimte en 1 of meerdere commerciƫle ruimtes worden gerealiseerd. De tweede verdiepingsvloer is de afgelopen weken gelegd en afgestort. Momenteel is men bezig met het gevelmetselwerk en wordt de ruwbouw van de tweede verdieping verder opgetrokken. Dit betreft het lijmwerk van de binnenspouwbladen, de staalconstructie en de dakvloer. Meer informatie over het project is te vinden op: www.witteborgh.nl.
Tijdens de Dag van de Bouw kunnen belangstellenden niet alleen zien hoever de bouw gevorderd is, maar krijgt men ook uitleg over hoe het bouwproces verloopt. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieƫn en technieken wordt gewerkt.
Directeur Jelle Hegeman: "Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op 15 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt, is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen."

De Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Een keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers. Meer info: www.dagvandebouw.nl.

Artist Impression Witteborgh. Afbeelding: PR/Communicatie WBC Bouw