Verantwoord alcohol schenken voor vrijwillige barmedewerkers

WINTERSWIJK - Op dinsdag 11 juni kunnen vrijwillige barmedewerkers van niet-commerciƫle instellingen in de gemeente Winterswijk meedoen aan een training 'Instructie Verantwoord Alcoholgebruik'. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. Wethouder Elvira Schepers: "Ik nodig barvrijwilligers van harte uit om deel te nemen aan deze training. Verantwoord omgaan met alcohol in (sport)kantines is belangrijk, maar niet altijd makkelijk, vandaar deze training."

Deze avond is bedoeld voor vrijwilligers van sportverenigingen, buurthuizen, jongerencentra en culturele instellingen van verenigingen en organisaties. De training is gratis en deelnemers zijn na deelname gekwalificeerd barvrijwilliger met certificaat.

Onderwerpen IVA-Training
Deze training behandelt de volgende onderwerpen: Informatie over alcohol en alcoholgebruik; de effecten en de risico's. Bepalingen uit de Drank- en Horecawet en wettelijke voorschriften voor alcohol schenken. Omgaan met problemen in praktijk situaties.

Aanmelden tot 6 juni
Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 6 juni aanmelden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen (met daarin naam en aantal personen dat bij de training aanwezig is) naar Marieke Navis via e-mailadres mnavis@winterswijk.nl. Onder vermelding van 'IVA Winterswijk'. Deze instructieavond wordt verzorgd in samenwerking met IrisZorg.