De maquette van De Genieters. Foto: Verona Westera
De maquette van De Genieters. Foto: Verona Westera Foto:

Voorproefje op Bloemencorso

WINTERSWIJK - Voor wie niet kon wachten tot augustus, was er afgelopen zondag een presentatie van de maquettes van de corsowagens voor het corso van 2019. De wagenbouwers gaven vast een voorproefje van wat de toeschouwers kunnen verwachten in de optocht. De maquettes waren te bewonderen in de zaal bij Grandcafé Willinks.

Door Verona Westera

Er waren leden van de verschillende bouwgroepen aanwezig die alvast een tipje van de sluier op konden lichten. Afgevaardigden van Vereeniging Volksfeest stonden paraat om informatie te verstrekken over het corso en eventuele toekomstige bouwers te enthousiasmeren en te voorzien van informatie.
"Vereeniging Volksfeest en de wagenbouwers hebben hun krachten gebundeld in de Commissie 2020", vertelt Peter te Hagen van wagenbouwgroep Corso & Co. In deze commissie zitten afgevaardigden van elke bouwgroep uit de A en B klassen en mensen van Vereeniging Volksfeest. "In 2020 is het de bedoeling dat er weer zeker 20 wagens in de A en B klasse meerijden. Dat is het doel van de Commissie 2020", legt Ten Hagen uit. "Iedereen werkte voorheen vanaf een eigen eilandje. Nu proberen we met z'n allen om ook jongeren te stimuleren om mee te doen met het corso, ook met grotere wagens in de A en B klassen. Deze gezamenlijke presentatie van de ontwrpen voor de wagens is daar onderdeel van." Ten Hagen is van mening dat de maquettes nog niet te veel verraden van de plannen van de bouwers. "De maquettes vormen de basis, maar geven nog niet te veel details bloot", aldus Ten Hagen. "Verder zijn de maquettes veelal zonder kleuren, dus de toeschouwers zullen tijdens het corso alsnog verrast worden door de bouwwerken en de kleurenpracht."
De mensen van Vereeniging Volksfeest verstrekten algemenen informatie, onder andere over de bloemen, of bespraken technische aspecten. Om startende bouwers te stimuleren heeft de Vereeniging Volksfeest onderstellen te leen om een corsowagen op te bouwen.
Zaterdagavond, voorafgaand aan de presentaties was er er een feest voor de wagenbouwers, compleet met een pubquiz voor de bouwers. "Net als vorige jaar was het een succes", laat Ten Hagen weten.