Alexander Tempels (Achterhoek in Beweging), Torsten (sporter), Patrick Meekes (Samenloop voor Hoop), Suzan de Jong (gemeente Winterswijk), Elvira Schepers (wethouder), Wout van de Berg (Rotary), Jos Pierik (Archeus).. Foto: Sis Huiskamp
Alexander Tempels (Achterhoek in Beweging), Torsten (sporter), Patrick Meekes (Samenloop voor Hoop), Suzan de Jong (gemeente Winterswijk), Elvira Schepers (wethouder), Wout van de Berg (Rotary), Jos Pierik (Archeus).. Foto: Sis Huiskamp Foto: Foto:

Bijdrage voor SamenLoop en Archeus

WINTERSWIJK - Archeus en SamenLoop voor Hoop ontvingen een cheque van 2350 euro.

Vervolg van voorpagina

SamenLoop voor Hoop zit volop in de voorbereiding van de 24-uurs wandelestafette op de baan van Archeus in het weekend van 6/7 juli. Al 30 teams, meer dan 400 deelnemers, schreven zich in. De opbrengst van het evenement gaat, net als de overhandigde cheque, naar experimenteel onderzoek voor betere behandeling van kanker. De organisatie benadrukt dat van de opbrengst niets aan de strijkstok zal blijven hangen. Wethouder Elvira Schepers over SamenLoop voor Hoop: "Dit is een emotionele happening waar mensen elkaar een hart onder de riem steken. Juist die saamhorigheid maakt dat we een vuist kunnen maken tegen de ziekte." Zowel teams als individuele deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor SamenLoop voor Hoop via www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk.


Gemeenten willen meer steun van de provincie richting Den Haag

WINTERSWIJK - In de gemeente Winterswijk is nog geen tekort in de jeugdzorg, al wordt dat in de komende jaren wel verwacht.

Vervolg van voorpagina

In 2018 kosten verder gestegen
Samen met zeven andere Achterhoekse gemeenten is er in maart een brief verstuurd naar de Provincie Gelderland. Behalve Winterswijk zijn alle gemeenten al geconfronteerd met tekorten. In de brief wordt de verbazing uitgesproken dat de provincie na een inventarisatie van de tekorten op de jeugdzorg bij alle Gelderse gemeenten denkt dat er geen groot probleem is.De provincie denkt dat de tekorten op de jeugdzorg niet automatisch tot een financieel probleem zullen leiden. Er zouden adequate reserves zijn en ook zouden gemeenten overschotten op andere begrotingsposten kunnen aanwenden om de tekorten op te vangen. De provincie ziet de huidige problematiek als een "normaal (financieel) beleidsproces met pieken en dalen". De Achterhoekse gemeenten zijn het hier niet mee eens Al jaren komen de gemeenten niet uit met de budgetten voor de jeugdzorg en in 2018 zijn de kosten nog verder gestegen. "Alleen al voor de reguliere jeugdzorgtrajecten komen we miljoenen tekort", schrijven de acht Achterhoekse wethouders in de brief aan de provincie. Ook voor de komende jaren worden miljoenen tekort verwacht. Omdat het grotendeels kosten zijn waar de gemeentes geen invloed op hebben, kan hier niet of nauwelijks met beleidswijzigingen verandering in gebracht worden. Daarom verwachten de acht wethouders, onder wie Elvira Schepers, meer steun van de provincie richting Den Haag.