Maatjes gezocht

Maatjes gezocht in Winterswijk

Deze week aandacht voor verschillende mensen en organisaties die zoeken naar maatjes. Heb je interesse in één van deze functies, wil je graag maatje voor iemand worden of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543-200026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens onze spreekuren, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Voor een vrouw van middelbare leeftijd wordt een maatje gezocht die met haar in het weekend leuke dingen wil doen. Vooral in het weekend voelt de vrouw zich alleen en ze zou dan graag samen met iemand iets leuks willen doen. Bijvoorbeeld ergens koffie gaan drinken of een uitstapje ergens naartoe. Wie weet klikt het zo goed en ontstaat er een vriendschap.

Een mevrouw zoekt een maatje die net als zij ook van de natuur en wandelen houdt. Mevrouw is zelf niet meer in staat om lange afstanden te wandelen en is dan afhankelijk van een rolstoel. Ze zou graag samen met iemand tijdens wandelingen van de natuur genieten.

VASA, Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek, zoekt mensen die willen helpen bij het zwemmen. Onder begeleiding zwemmen mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking op maandagavond. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met omkleden, toezicht houden, een op een zwemmen of spelletjes doen. De groep wordt begeleidt door een grotere groep vrijwilligers, zodat de taken verdeeld worden.

Voor een man op leeftijd wordt een maatje gezocht die zijn hondje uit wil laten. Meneer is erg gesteld op zijn hondje, maar kan door gezondheidsproblemen het hondje niet goed meer zelf uitlaten. Om te voorkomen dat hij het hondje moet afstaan, zoekt hij een maatje die het beestje zo nu en dan kan uitlaten.

Humanitas wil graag dat mensen zich minder eenzaam voelen en zoekt daarom ook maatjes. Eenzaamheid komt op alle leeftijden voor en om dit nare gevoel weg te nemen, wil Humanitas mensen in contact brengen met een maatje. Samen gaan jullie erop uit, bijvoorbeeld wandelen, winkelen, een museum bezoeken of gezellig samen kletsen. In ieder geval iets om te ontspannen, zodat je maatje zich beter voelt. Ben je sociaal en heb je een klein beetje tijd over voor iemand, dan komt Humanitas graag met je in contact.