Lopers van het Roparunners-team haalden het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Winterswijk. Foto: Peter Latumaerissa
Lopers van het Roparunners-team haalden het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Winterswijk. Foto: Peter Latumaerissa Foto:

Internationale viering van de vrijheid

WINTERSWIJK - Zondag was de Internationale viering van de vrijheid. Dit werd gevierd met een groots bevrijdingsconcert op 't Hilgelo.

De vele toeschouwers konden genieten van de muzikale optredens. Het concert was in een festivalsetting. Aanwezigen konden genieten vanaf een tribune van de optredens op het spectaculaire drijvende podium op het Hilgelo, maar men kon ook rustig op een picknickkleed of boomstam meeluisteren onder het genot van een drankje.

Vanaf 12.00 uur waren belangstellenden al welkom op het terrein, maar pas vanaf 16.00 uur, nadat het festival officieel was geopend door burgemeester Joris Bengevoord, door het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, werd het druk. De Winterswijkse Roparun-lopers haalden het Bevrijdingsvuur naar Winterswijk vanuit Wageningen.

Naast Nederlandse bezoekers waren er ook Duitse gasten die genoten van het spetterend feest.

In aanloop naar het concert was een groot projectorkest, het Euregionaal Jeugdorkest, samengesteld met jeugdmuzikanten uit andere Winterswijk, Vreden, Burlo en Borkenwirthe. Het Euregionaal Jeugdorkest is op tournee geweest in Duitsland en de tour is afgesloten met een optreden tijdens het Bevrijdigingsfestival in Winterswijk.


Op pagina 18 en 19 een impressie van het festival