Demonstratie Kynologenclub Winterswijk

WINTERSWIJK - Op Koningsdag werd, na de paardenmarkt en het traditionele ringsteken, een demonstratie gegeven door de Kynologenclub Winterswijk en Omstreken. Ondanks de kou en de regen waren de honden en hun eigenaars bereid om te laten zien wat ze geleerd hadden op het gebied van gehoorzaamheid en behendigheid. De voorzitter van de jubilerende KCW, Theo Nieuwenhuis, praatte het publiek bij, en benadrukte dat het bij de KCW om opvoeding en welbevinden van allerlei soorten honden gaat.

Terwijl de vrijwilligers van de club de toestellen voor de behendigheid opzetten, begonnen de honden waarvan de baasjes zich hadden opgegeven voor de demonstratie van wat er zo al geleerd wordt in de A-cursus, hun kunsten al te laten zien. Het is belangrijk dat er een goed contact tussen de hond en de eigenaar is: de hond moet altijd aandacht hebben voor de baas en zich niet laten afleiden. Dat is natuurlijk best moeilijk als je net begonnen met de A-cursus, en net als bij kinderen leren honden in hun eigen tempo en is de ene hond sneller gemotiveerd om te leren dan de andere. Consequent zijn, veel oefenen en precies op tijd belonen voor gewenst bedrag zijn essentieel voor alle honden.

Na de gehoorzaamheidsdemonstratie waren de honden en eigenaren die zich hadden opgegeven voor de behendigheid, ofwel in goed kynologen-Nederlands ‘agility’, aan de beurt. Hoewel het nog steeds regende en de omstandigheden heel anders waren dan op het eigen veld van de KCW aan de Frerikshof, lieten ze zien dat ze het leuk vonden om over de kattenloop en de schutting te rennen. Tussen een rij paaltjes doorlopen en door een opgehangen band springen stonden ook op het programma. Dat ze er zelfs in de kou en met de toestellen heel dicht op elkaar toch lol in hadden, is duidelijk te zien op de foto’s.

Wie meer wil weten over een cursus met de hond, of over een verantwoorde en gedegen training van de hond, kan een e-mailbericht sturen aan info@kcwinterswijk.nl of contact zoeken via onze website www.kcwinterswijk.nl