Ontdek Winterswijk wandelend of fietsend

WINTERSWIJK - Soms komt men lopend in het centrum een groep wandelaars met een gids tegen. Ook dit jaar zijn de Gildegidsen weer regelmatig actief om toeristen maar ook geboren en getogen Winterswijkers rond te leiden en te vertellen over de historie en de architectuur met leuke voorvallen en anekdotes over dit mooie dorp.

Wie een rondleiding mee wil maken, kan mee op maandag (11.00 uur), donderdag (14.00 uur) en zaterdag(14.00 uur) vanaf de VVV. Tevoren aanmelden is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Wie het leuk lijkt om als familiebijeenkomst, buurtfeest of verenigingsactiviteit een rondleiding te maken, kan afspreken op een gewenst tijdstip.
Liever op de fiets (ca. 25 km) anders dan via knooppunten, het buitengebied verkennen en daarbij de wetenswaardigheden horen vertellen? Dat kan met een gids iedere maandagmorgen om 11.00 uur vanaf de VVV bij het gemeentehuis aan de het Mevr. Kuipers-Rietbergplein.
De kosten zijn telkens 5 euro per persoon.

Voor iedereen die minder goed kan fietsen of wandelen is het mogelijk een gids uit te nodigen thuis, of in de kantine of het verenigingsgebouw. Aan de hand van fotobeelden van vroeger en nu neemt de gids aanwezigen digitaal mee door delen van het dorp of buitengebied met het verhaal over de specifieke eigenschappen, gewoontes en gebruiken, zonder dat men daarvoor de deur uit hoeft te gaan. De kosten hiervoor bedragen 2 euro per persoon met een minimum van 40 euro.

Een afspraak maken kan via de VVV of door te bellen met 0543-514159 (Jan Lammers).