Certificaten voor zelfbouwers 3D-printers

WINTERSWIJK - Op 8 mei wordt aan 15 deelnemers aan de cursus Zelfbouw 3D-printer het certificaat uitgereikt. De deelnemers (in leeftijd variërend van 10 tot 68 jaar) hebben de afgelopen 4 maanden zelf een 3D-printer gebouwd.

Het Work Innovate Center (WIC) heeft deze cursus inmiddels voor de derde keer gegeven en de bijeenkomsten vonden plaats in het Technieklokaal SKILLS in het Gerrit Komrij College.
Onder leiding van en met steun van een aantal vrijwilligers bleek het ook nu weer mogelijk om met geringe middelen (minder dan 100 euro aan materiaal per printer) zelf een volledig functionerende 3D-printer te bouwen. De sponsoren worden bedankt voor hun bijdragen.
De opzet van de cursus is overigens meer dan het bouwen van een printer. De doelstelling is vooral om – met name jonge – mensen te interesseren voor techniek. Gebleken is dat het zelf bouwen van iets dat daarna ook werkelijk functioneert erg stimuleert en de belangstelling voor techniek vergroot. Het is dan ook niet zo maar toevallig dat de cursus in het Technieklokaal van het Gerrit Komrij College plaatsvindt. Natuurlijk, de accommodatie in het technieklokaal leent zich hier prima voor, maar en vooral ook dat dit de plaats is waar deelnemers op een plezierige wijze konden laten zien hoe leuk techniek kan zijn.
De uitreiking van de certificaten vindt uiteraard ook plaats in het Gerrit Komrij College. Vanaf 19.00 uur stellen de cursisten hun zelfgebouwde 3D-printer op in het Technieklokaal op de eerste verdieping. Vanaf 19.15 uur komen de genodigden voor de uitreiking binnen. Zije worden ontvangen met een kopje koffie. Om ongeveer 19.30 uur start de bijeenkomst. Daar zullen onder andere Burgemeester Joris Bengevoord en GKC-rector Sjef Lommen kort het woord voeren en vervolgens de certificaten aan de cursisten uitreiken. Het geheel wordt afgesloten met een hapje en drankje in het restaurant van het Gerrit Komrij College.