Uitreiking prijzen expositie 2018. Foto: Bernard Berendsen
Uitreiking prijzen expositie 2018. Foto: Bernard Berendsen

Jaarexpositie cursisten WAS op 4 en 5 mei in KunstEnde

WINTERSWIJK - Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei is er de jaarlijkse expositie van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS), in 't leegstaande voormalig KunstEnde Pop-up, Misterstraat 96 in Winterswijk. Daar is die twee dagen het beste werk te zien van bijna alle cursisten, van prille beginners tot verre gevorderden.

Het werk is gemaakt in het aflopende seizoen 2018-2019 op de cursussen van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst. Het wordt een kleurrijke tentoonstelling, met ongeveer 140 werkstukken, van schilderijen, tekeningen, collages en studies in allerlei formaten en stijlen, in voormalig museum KunstEnde.

Tijdens de expositie kan het publiek een stem uitbrengen op het favoriete kunstwerk voor de publieksprijs. De onafhankelijke vakjury zal de geƫxposeerde werkstukken beoordelen op schilderkunstige en artistieke kwaliteiten.

De winnaars van de publieksprijs en juryprijs worden op zondag 5 mei om 17.05 uur tijdens de afsluitende prijsuitreiking van de expositie bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Men kan, tijdens de expositie, ook informatie krijgen over de mogelijkheden en het cursusaanbod van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst. De docenten -professionele en actieve kunstenaars- Robert Jansen en Vic Hulshof en het bestuur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Inschrijven voor een cursus in het nieuwe seizoen dat vanaf 20 september begint in het Atelier van de WAS aan de Laan van Hilbelink 6, behoort tot de mogelijkheden.

De expositie wordt op zaterdag om 11.00 geopend en is gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur op zowel zaterdag 4 mei als zondag 5 mei 2019.
Meer informatie is te verkrijgen bij: Vic Hulshof, 0543-522881 of kijk op de site.


winterswijkseacademie.nl