Jochem Helmink en Roel Jansen (links). Foto: Clemens Bielen
Jochem Helmink en Roel Jansen (links). Foto: Clemens Bielen

Gezelligheid en plezier voorop bij 'Metal Skills'

Naast workshops nu ook educatief programma voor de jeugd

WINTERSWIJK- De vraag naar technisch personeel bij bedrijven in de Achterhoek is groot, terwijl je aan techniek zoveel voldoening kunt beleven. Roel Jansen en Jochem Helmink van 'Metal Skills' hebben beiden een volledige baan bij Kaak in Terborg en willen dat plezier graag doorgeven. Hoe enthousiasme voor techniek uitgroeide tot een uit de hand gelopen hobby en zich uiteindelijk na een jaar voorbereiding en testen ontwikkelde tot een volwassen bedrijf: 'Metal Skills'.

Door onze verslaggever

Aan goede ideeën ontbreekt het niet bij Roel en Jochem. Zij passen zich graag aan als het om het gezelschap gaat: Een vriendengroep, een groepsuitje, een vrijgezellenfeestje of een bedrijfsuitje, waar aan teambuilding wordt gedaan. Roel Jansen: "Je doet samen wat en je leert elkaar op een andere manier kennen". "De bedoeling is vermaak."
Als ze niet op locatie werken mogen ze gebruik maken van de professionele werkplaats van gastheer 'Jansen Metal Products' in Winterswijk. Roel Jansen: "Daar beschikken wij over alle faciliteiten en een compleet machinepark om samen met een groep een geweldige dag te beleven en daarnaast prachtige producten te maken, waar je zeker mee thuis kunt komen. Gewapend met een lasapparaat komen we ook naar de mensen toe. Een jubilaris kan de aanleiding zijn, of een bedrijfsuitje."
Voor het ontwerpen van die producten is Jochem Helmink verantwoordelijk. Een greep uit het assortiment: verschillende typen vuurkorven, barbecue, houtkachel, waxinelicht-houder. Helmink: "Bij het ontwerpen houd ik er rekening mee, dat het product ook door iemand met twee linkerhanden gemaakt kan worden. Wat is er dan mooier dan thuiskomen met een product dat je met je eigen handen hebt gemaakt!"

Educatieve workshop voor kinderen en jongeren zonder winstoogmerk

Met een educatieve workshop in samenwerking met 'Jansen Metal Products' richten zij zich speciaal op deelnemers, die met hun groep, klas of team graag kennis willen maken met de technieken in een metaalfabriek. Een serieuze activiteit binnen een leuk programma met frisdrank en wat lekkers.
Onder begeleiding van ervaren metaalbewerkers voeren de kinderen in kleine groepjes verschillende bewerkingen uit samen met hun begeleider, afhankelijk van het niveau, de interesse en de durf. Instellen van een zaagmachine, (punt)lassen, boren, knippen, walsen en afwerken met een schuurband, vijl of borstel.
Ze mogen zelf kiezen waar ze mee thuis willen komen: Een metalen dinosaurus-geraamte, een helikopter, een vliegtuig, een knikkerbaan of een insectenhotel. Plezier staat weer voorop.

Vaderdag- en Moederdagspecial
Op de valreep is er naast een Vaderdagspecial, ook nog een Moederdagspecial ontwikkeld. Jansen: "Er gaat in de techniek helaas veel vrouwelijk technisch talent verloren door de onbekendheid ervan." Veel nieuwe producten en een techniek dag staan nog op stapel bij dit enthousiaste duo.
Voor producten, kosten tijden en dagen en inschrijving kan men terecht op de website.


www.metalskills.nl

info@metalskills.nl