Een vergelijkbaar podium wordt geplaatst bij de Internationale Viering van de Vrijheid. Foto: PR
Een vergelijkbaar podium wordt geplaatst bij de Internationale Viering van de Vrijheid. Foto: PR Foto:

'Internationale viering van de vrijheid'; de opbouw is begonnen

Bevrijdings-concert voor Nederlanders en Duitsers

WINTERSWIJK - 't Hilgelo is inmiddels wat dieper gemaakt, dinsdag komt de pontonbouwer, woensdag wordt het podium gebouwd en dan ziet 't Hilgelo er donderdag al heel anders uit. Kortom: het is bijna tijd voor de 'Internationale Viering van de Vrijheid' – het bevrijdingsconcert dat op 5 mei wordt gegeven voor Nederlanders én Duitsers.

Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers, die al maanden druk zijn met het neerzetten van iets moois en bijzonders. De technische commissie, onder leiding van Tom van Beek, is verantwoordelijk voor de volledige inrichting van het evenemententerrein. Van Beek vertelt: "Er komt veel kijken bij de organisatie van het evenement. Zeker doordat we een drijvend podium op het meer hebben. Voor de bouw hiervan hebben we wel een externe, specialistische partij ingezet die bijvoorbeeld ook het podium bij 'The Passion' in Dordrecht heeft gebouwd. Woensdag komt er een grote kraan van 30 meter die de onderdelen op zijn plek zet en dan staat er echt iets groots."

Inrichting terrein
Naast het podium zal er de hele week ook gewerkt worden aan onder andere de opbouw van de tribune (voor 500 personen), het plaatsen van de hekken om het terrein af te zetten, de opbouw van een tent voor de vrijwilligers, de plaatsing van de horeca punten en de trailers voor de opslag van instrumenten én nog veel meer. "Een hele onderneming", aldus Van Beek, die ook aangeeft dat de organisatie constant bezig is met nog weer extra vernieuwingen aan het evenement toe te voegen. Zo zullen er door middel van boomstammen leuke plekken gecreëerd worden op het terrein, waar men gezellig samen kan zitten én zal er een klein horecaplein ontstaan rondom het bestaande huisje van de Sevink Molen.

Het is nu nog een hectische tijd voor de organisatie, maar ook zij hopen op 5 mei samen met alle bezoekers te kunnen genieten van een hele mooie dag. Waarna zondagavond / maandag het afbreken natuurlijk al weer begint, maar daar denken ze nu nog niet aan.

Iedereen (jong en oud) is van harte welkom op 5 mei. Het officiële programma begint om 16.00 uur, maar het horecapleintje van de Sevink Molen (inclusief springkussen en muziek) is al vanaf 12.00 uur geopend.
Meer informatie: www.bevrijdingsconcertwinterswijk.nl.