Scootmobieldag voor Winterswijkers

WINTERSWIJK - Op donderdag 16 mei houdt VVN-afd. Winterswijk, in samenwerking met verkeersschool Frank Massop en de gemeente Winterswijk, een scootmobieldag voor alle scootmobielbezitters uit de gemeente Winterswijk. Locatie: De Klephoorn (Laan van Hilbelink 6). Bij voldoende deelname is er een ochtend- en een middagprogramma, het ochtendprogramma loopt van 9.00 tot 12.00 uur en het middagprogramma van 13.30 tot 16.30 uur. Ontvangst met koffie/thee 's morgens om 8.30 uur en 's middags om 13.00 uur.

Er worden drie programmaonderdelen doorlopen: theorie, praktijk en bespreken van knelpunten. Dat betekent dat de deelnemers in drie groepen worden verdeeld en elk uur een ander onderdeel aan bod komt.

In het theoriegedeelte wordt de kennis van verkeersregels specifiek voor scootmobielen weer opgefrist en wordt het verkeersinzicht getest.

Wat betreft de praktijk; er wordt op een afgezet parcours geoefend. Tips en adviezen worden gegeven en de rijvaardigheid getest. Dit gebeurt binnen in de hallen van De Tuunte ook aan de Laan van Hilbelink, dit onderdeel kan daarom ook bij regenachtig weer worden afgewerkt.
Bij het onderdeel 'bespreken van knelpunten', hier kan men aangeven welke knelpunten je als scootmobielbestuurder in Winterswijk tegenkomt, specifiek dus voor lokale situaties in Winterswijk.

Voor een goede training, worden er maximaal 30 deelnemers per dagdeel toegelaten. Opgave het liefst via vvn-winterswijk@hetnet.nl of info@frankmassop.nl of via 06-53534440. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag en training.